In een ongekend sterk deelnemersveld (Valverde, Quintana en Bardet kwamen alvast oefenen voor de kasseien in de Tour) was het lang moeilijk om weg te komen uit het peloton. Door de zware weersomstandigheden werd in de eerste uren geen enkele vluchtpoging toegestaan. Pas op minder dan 100 km van de meet in Waregem wist Luke Rowe (Sky) als eerste renner écht los te komen van het peloton, maar ook zijn vlucht hield door het moordende tempo geen stand.
Door een veranderd parcours was het vooraf lastig om te voorspellen wat voor koers het zou worden. Langzaam aan werd wel duidelijk dat het geen dag voor de sprinters zou worden. Door het moordende tempo werden veel snelle mannen gelost door het peloton. Zo moest Dylan Groenewegen de rest laten gaan en gaf de vooraf toch tot de favorieten gerekende Viviani maar helemaal op. Danny van Poppel (Lotto NL Jumbo) overleefde het geweld wel. Vooraan ging Tony Martin er vandoor, maar hij klapte (gelukkig niet al te zwaar) tegen de spekglad geworden Vlaamse wegen. Weg voorsprong.
Op de Taaienberg probeerde Zdenek Stybar het maar eens, en was daar ook ineens Alejandro Valverde. De Spanjaard, die zich lang achterin had opgehouden om toch vooral geen risico te nemen, liet zien dat hij fris is in deze voor hem toch wat ongewone koers. Door hard aan de boom te schudden dunden hij en Greg van Avermaet de favorietengroep (met namen als Boasson Hagen, Vanmarcke en de winnaar van vorig jaar, Lampaert) behoorlijk uit.
Wielrennen
Brits Kampioenschap | Mark Cavendish wint loodzware strijd om Britse titel
13 UUR GELEDEN
Op zo’n 20 km van de meet ontstond dan toch de definitieve vluchtersgroep van vijf man, met Vanmarcke, Hagen, Teunissen, Pedersen en Lampaert. Zij zouden niet meer bijgehaald worden. En in een klein momenteel van onachtzaamheid bij vier vluchters ging Yves Lampaert er in de laatste kilometer vandoor. Daar achter wilde niemand het gat dichten en zo mocht hij solo naar de streep. Yves Lampaert prolongeert zijn zege in Dwars voor Vlaanderen en Quick-Step staat alweer op de bovenste trede van het podium.
Wielrennen
Frans kampioenschap | Florian Senechal sprint naar zege na bloedstollend spannende finale
16 UUR GELEDEN
Wielrennen
Frans kampioenschap | Florian Senechal sprint naar zege na bloedstollend spannende finale
16 UUR GELEDEN