Populaire Sporten
Alle Sporten
Toon alles

Alicante | WindWhisper Racing Team sterkste tijdens in-port race Alicante zonder wind

Eurosport
DoorEurosport

Gepubliceerd 08/01/2023 om 15:50 GMT+1

WindWhisper Racing Team heeft de eerste zege binnen in The Ocean Race 2022-23. De Poolse boot was het snelst tijdens de in-port race van Alicante, waarin halverwege de wind wegviel.

Alicante | WindWhisper Racing Team sterkste tijdens in-port race Alicante zonder wind

Door het gebrek aan wind werd het in de slotfase dobberen naar de finish van de eerste aflevering van de VO65 Sprint Cup, maar gelukkig voor WindWhisper was het verschil toen al gemaakt en was het een kwestie van aftellen tot de finish.
De oranje getinte boot van Team Jajo finishte na een spannende strijd met Mirpuri Foundation Racing Team op de tweede plaats. De boot van Jelmer van Beek lag lange tijd op een derde plaats, maar wist in de slotfase toch nog een zuchtje wind te vinden en Team Jajo voorbij te steken.

Voorgerecht

Viva Mexico kwam als vierde binnen, gevolgd door Ambersail 2 en Austrian Ocean Racing.
Deze zes boten komen stuk voor stuk uit in de VO65-klasse, die in de Spaanse wateren werd opgediend als voorgerecht in afwachting van de hoofdgang. Dat is de Imoca 60-klasse.

WAAR KIJK JE?

The Ocean Race 2022-23 volg je op de voet via de kanalen van Eurosport en discovery+. Dankzij de widget kun je tijdens de zeven etappes zelfs live bijhouden waar ergens op een oceaan of zee de boten precies varen en met welke snelheid. De strijd tegen de elementen in deze gruwelijke zeilrace vormt een ongekende uitdaging en levert zeer spectaculaire beelden op, die we volop met jullie delen. Het commentaar wordt verzorgd door Robbert Reimering en oud-deelnemer Gerd-Jan Poortman.
Meer dan 3 miljoen sportfans gebruiken inmiddels de app!
Blijf op de hoogte van het laatste nieuws, resultaten en live sport
Download
Gerelateerde onderwerpen
Deel dit artikel
Advertentie
Advertentie