Tokyo 2020 | Kiran Badloe pakt het goud in de RS:X klasse en volgt Van Rijsselberghe op

Pim Verhoeven

Geupdate 31/07/2021 om 12:20 GMT+2

Twee dagen geleden was het al zo goed als zeker. Kiran Badloe was niet meer in te halen in de medaillerace. Hij hoefde alleen maar te finishen. Bij het windsurfen is dat niet vanzelfsprekend. De Italiaan en de Fransman werden gediskwalificeerd in deze laatste race, maar Badloe liet met een tweede plek zien dat hij zijn olympische titel verdient.

Kiran Badloe wint de gouden medaille bij het windsurfen in de RS:X klasse

Een valse start maakte de medaillerace nog spannend. De Italiaan Mattia Camboni en de Pool Piotr Myszka werden beiden gediskwalificeerd omdat ze te vroeg de startlijn passeerden.
De Fransman Thomas Goyard werd zelfs na een kleine zes minuten nog uit de wedstrijd gehaald vanwege de valse start. De boot van de jury hing constant rond de windsurfers, wat de wedstrijd spannender maakte dan het daadwerkelijk was. De Israëliër Yoav Cohen won de wedstrijd.

Tokyo 2020 | Kiran Badloe wint 4e goud voor Nederland

De gouden plak van Badloe was al zo goed als zeker, maar met een tweede plek in de medaillerace verstevigde de Nederlander zijn plek in het klassement. Thomas Goyard wint ondanks zijn diskwalificatie het zilver en de bronzen plak gaat naar de Chinees Kun Bi.

WAAR KIJK JE?

De olympische vlam brandt. Alle sporten zijn live te zien op zowel Eurosport als discovery+. Het olympische basketbaltoernooi is exclusief te zien op Eurosport en discovery+. Een abonnement op discovery+ (inclusief toegang tot alle entertainment programma’s) kost €5,99 per maand en tijdelijk €29,99 per jaar, hier stream je tijdens de Olympische Spelen elke sport en iedere gewonnen medaille. Er is ook het dagelijkse schakelprogramma Medal Zone op Eurosport 1 en discovery+ zodat je niks van alle actie hoeft te missen. Klik hier om een abonnement af te sluiten.