Populaire Sporten
Alle Sporten
Toon alles

Tokyo 2020 | Amerikaan Chase Kalisz wint eerste zwemgoud en 18-jarige Tunesiër zorgt voor verrassing

Tobias Kappelle

Geupdate 25/07/2021 om 05:59 GMT+2

De Amerikaan Chase Kalisz heeft de 400 meter wisselslag gewonnen in Tokio. Daarmee is het eerste zwemgoud van deze Spelen vergeven en heeft ook Amerika zijn eerste gouden medaille binnen. Op de 400 meter vrije slag ging het goud zeer onverwacht naar de 18-jarige Ahmed Hafnaoui.

Tokyo 2020 | Chase Kalisz wint goud op de 400 meter wisselslag

Eerste zwemgoud voor de Verenigde Staten

Kalisz was met een tijd van 4:09:42 de snelste. De verwachting vooraf was dat er iets sneller gezwommen zou worden. Zo was hij zelf in de series bijvoorbeeld rapper dan in de finale. Het zal Kalisz weinig kunnen schelen. Na zijn zilveren medaille op dit onderdeel in Rio de Janeiro, mag hij in Tokio wel op de hoogste trede van het podium plaatsnemen. Landgenoot Jay Litherland pakte het zilver en Australier Brendon Smith mag het brons in ontvangst nemen.

Onverwachte winnaar 400 meter vrije slag

De Tunesische Ahmed Hafnaoui is de onverwachte winnaar van de 400 meter vrije slag op de Olympische Spelen van Tokyo 2020. De pas 18-jarige zwemmer is ruim twee seconden sneller dan in de kwalificatie. Het winnen van de gouden medaille maakt zowel bij Hafnaoui als zijn coach de nodige emoties los. De Australische Jack McLoughlin pakt het zilver en de Amerikaanse Kieran Smith moet genoegen nemen met een derde plek.
picture

Tokyo 2020 | Ahmed Hafnaoui is de onverwachte winnaar van de 400 meter vrije slag

Goud voor gastland

Bij de 400 meter wisselslag ging de Japanse Yui Ohashi met de overwinning aan de haal. Met een tijd van 4:32.08 was ze te snel voor de concurrentie. Het zilver ging naar de Amerikaanse Emma Weyant. Landgenoot Hali Flickinger won het brons.
picture

Tokyo 2020 | Japanse Yui Ohashi de snelste op 400 meter wisselslag

Waar kijk je?

De olympische vlam brandt. Alle sporten zijn live te zien op zowel Eurosport als discovery+. Een abonnement op discovery+ (inclusief toegang tot alle entertainment programma’s) kost €5,99 per maand en tijdelijk €29,99 per jaar, hier stream je tijdens de Olympische Spelen elke sport en iedere gewonnen medaille. Er is ook het dagelijkse schakelprogramma Medal Zone op Eurosport 1 en discovery+ zodat je niks van alle actie hoeft te missen. Klik hier om een abonnement af te sluiten.
Meer dan 3 miljoen sportfans gebruiken inmiddels de app!
Blijf op de hoogte van het laatste nieuws, resultaten en live sport
Download
Gerelateerde onderwerpen
Deel dit artikel
Advertentie
Advertentie