Populaire Sporten
Alle Sporten
Toon alles

Tokyo 2020 | Estafetteploeg 4x100 meter vrije slag eenvoudig naar de finale

Mathieu Hilgersom

Geupdate 24/07/2021 om 15:22 GMT+2

De Nederlandse estafetteploeg 4x100 meter vrije slag heeft zich zaterdag zonder problemen geplaatst voor de finale. In de serie eindigden Kim Busch, Ranomi Kromowidjojo, Marrit Steenbergen en Femke Heemskerk als tweede achter titelverdediger Australië.

De Nederlandse estafetteploeg plaatste zich zaterdag voor de finale op de 4x100 meter vrije slag.

Foto: Getty Images

Hoewel de gouden jaren van de Nederlandse dames op de 4x100 meter vrije slag al even voorbij zijn, maakt de ploeg een goede kans op een medaille achter de favorieten Verenigde Staten en Australië. Zaterdag klokte Nederland een verdienstelijke 3.33,51. De ontketende Australiërs zetten de snelste tijd neer met 3.31,73.

De Amerikaanse ploeg eindigde als tweede in de serie achter Groot-Brittannië. De Verenigde Staten kwamen echter niet in de sterkste opstelling in actie. De finale van de 4x100 meter vrije slag vindt plaats op zondag, vanaf 3:45 uur.

Nederland record Kamminga

Arno Kamminga plaatste zich overtuigend voor de halve finale van de 100 meter schoolslag. De medaillekandidaat klokte een snelle tijd van 57,80 en won daarmee overtuigend de zesde serie. Hiermee was Kamminga nog sneller dan zijn oude Nederlands record van 57,90. Het betekende tevens de tweede tijd van de dag. Alleen olympisch- en wereldkampioen Adam Peaty was met 57,56 sneller. Caspar Corbeau overleefde de series niet. Hij kwam tot een tijd van 1.00,13.

De halve finale staat gepland op zondag om 4:33 uur. De finale is maandag vanaf 4:12 uur.
picture

Tokyo 2020 | Indrukwekkende Kamminga snelste van zijn heat

400 meter wisselslag

Arjan Knipping kwam namens Nederland als eerste in actie. De Achterhoeker eindigde als derde in zijn serie op de 400 meter wisselslag. Zijn tijd van 4.15,83 betekende de zeventiende plaats totaal. Dit was niet voldoende voor de finale.
Opvallend was dat ook de Japanse topfavoriet Daiya Seto zich niet plaatste voor de finale. De wereldkampioen bleef steken op de negende tijd in de serie.

WAAR KIJK JE?

De olympische vlam brandt. Alle sporten zijn live te zien op zowel Eurosport als discovery+. Een abonnement op discovery+ (inclusief toegang tot alle entertainment programma’s) kost €5,99 per maand en tijdelijk €29,99 per jaar, hier stream je tijdens de Olympische Spelen elke sport en iedere gewonnen medaille. Er is ook het dagelijkse schakelprogramma Medal Zone op Eurosport 1 en discovery+ zodat je niks van alle actie hoeft te missen. Klik hier om een abonnement af te sluiten.
Meer dan 3 miljoen sportfans gebruiken inmiddels de app!
Blijf op de hoogte van het laatste nieuws, resultaten en live sport
Download
Gerelateerde onderwerpen
Deel dit artikel
Advertentie
Advertentie