Populaire Sporten
Alle Sporten
Toon alles

Alta Badia | Marco Odermatt slaat wederom toe op reuzenslalom - twee zeges in twee dagen

Eurosport
DoorEurosport

Gepubliceerd 18/12/2023 om 15:36 GMT+1

Het zijn vruchtbare tijden voor Marco Odermatt. De Zwitser boekte in Alta Badia twee overwinning in twee dagen tijd. Odermatt was beide keren de snelste op het onderdeel reuzenslalom. Het was zelfs alweer zijn derde overwinning op rij in deze discipline.

Alta Badia | Marco Odermatt slaat wederom toe op reuzenslalom - twee zeges in twee dagen

Odermatt zette in de eerste run de snelste tijd neer en mocht dus als allerlaatste naar beneden, waarna hij direct door mocht naar het podium. Om in het midden plaats te nemen en geëerd te worden als winnaar.
De marge waarmee Odermatt begon aan zijn tweede run was met 85 honderdsten heel behoorlijk. Die marge bleef in stand, al knabbelde de concurrentie er op het eerste gedeelte wel iets vanaf. In de nauwe passage liep de marge echter weer net zo hard op, waarna het ‘rustig’ afdalen was naar de finish.
picture

Alta Badia | Marco Odermatt houdt het hoofd koel en wint reuzenslalom

Stevig aan de leiding in Wereldbeker

Uiteindelijk bleek Odermatt zelfs een tienden te zijn uitgelopen en kon hij een nieuwe overwinning vieren. Marco Schwarz werd tweede, Filip Zubcic derde. Geen van beiden kon verhinderen dat Odermatt een grotere voorsprong neemt in de strijd om de overall-Wereldbeker.
Het verschil tussen Odermatt en de rest bedraagt al zo’n 300 punten. Die voorsprong is al zo groot omdat Odermatt niet alleen twee keer won, maar ook zeker twee keer maar nipt naast de overwinning greep en wat natuurlijk wel punten opleverde voor het klassement.
picture

Val Gardena | Bryce Bennett zorgt voor grote verrassing - verslaat Aamodt Kilde op afdaling

WAAR KIJK JE?

Alle vormen van wintersport, waaronder alpineskiën, kijk je op de kanalen van Eurosport en discovery+. Wil je echt niets missen? Kies dan voor een reclamevrije stream voor optimaal kijkplezier. Volg je ons nieuwe kanaal op Whatsapp al?
Meer dan 3 miljoen sportfans gebruiken inmiddels de app!
Blijf op de hoogte van het laatste nieuws, resultaten en live sport
Download
Deel dit artikel
Advertentie
Advertentie