Odermatt, die bij de laatste wedstrijd in Beaver Creek in 2019 de beste was, was duidelijk beter dan zijn concurrenten. Hij beëindigde zijn race 0.78 seconden sneller dan olympisch kampioen Mayer. Mayer was dit weekend nog de beste op de afdaling in het Canadese Lake Louise.
De Canadees Thompson zette de grootste verrassing van de dag neer. De skiër die met startnummer 35 naar beneden ging, eindigde drie honderdste van een seconde voor de Duitser Andreas Sander en 0.95 seconden achter Odermatt. Thompson had slechts eenmaal eerder de toptien van een wereldbekerwedstrijd behaald, maar dat was in de combinatie. Voor de 27-jarige skiër was deze podiumplek dan ook een unicum.

Valpartijen

Beaver Creek, CO
Beaver Creek | Kilde weer helemaal terug na winst in super-G
04/12/2021 OM 09:46
De wedstrijd stond in het teken van grote namen die de finish niet haalden. Zo wisten onder meer Dominik Paris, Aleksander Aamodt Kilde en Romed Baumann de finish niet behalen. De grootste schok vond echter aan het begin van de wedstrijd plaats.
De Fransman Matthieu Bailet die als eerste van start ging, ging meteen keihard onderuit. Door een fout belandde hij op zijn binnenski en kwam ten val. Op volle snelheid belandde hij in de valhekken die hem de lucht in katapulteerden. Wonder boven wonder bleef de Fransman ongedeerd.

Beaver Creek | Horrorcrash Bailet loopt goed af

Beaver Creek, CO
Beaver Creek | Kilde weer helemaal terug na winst in super-G
04/12/2021 OM 09:44
Beaver Creek, CO
Beaver Creek | Horrorcrash Bailet loopt wonder boven wonder goed af
03/12/2021 OM 09:36