Populaire Sporten
Alle Sporten
Toon alles

Crans-Montana | Sofia Goggia gaat perfect om met lastige omstandigheden en wint afdaling

Eurosport
DoorEurosport

Gepubliceerd 26/02/2023 om 14:08 GMT+1

Sofia Goggia heeft de afdaling in Crans-Montana gewonnen. De Italiaanse was de snelste van de dag voor Federica Brignone en Laura Gauche die respectievelijk tweede en derde werden.

Crans-Montana | Sofia Goggia gaat perfect om met lastige omstandigheden en wint afdaling

Het weekend in de Zwitserse Alpen verliep alles behalve soepel. Gisteren werd de race al tweemaal vertraagd vanwege de mist. Met de laatste starttijd in zicht was de mist inmiddels opgetrokken, maar de voorskiërs beoordeelde het parcours niet veilig genoeg vanwege de zachte sneeuw.

Lastige omstandigheden

De afdaling werd opgeschoven naar vandaag waardoor de Super-G kwam te vervallen. Toch begon de race vanochtend wederom later dan gepland. De temperatuur was flink gezakt, maar de wolken belemmerde het zicht. Gelukkig stond er een windje en niet veel later dan 11:30 uur mocht de Kajsa Vickhoff Lie dan eindelijk als eerste naar beneden.

Podium

Sofia Goggia mocht als negende naar beneden en zette een snelle tijd neer van 1:26.81. Opvallend genoeg werden de tijden voor het zilver en brons pas relatief laat gerealiseerd. Federica Brignone wist met haar startnummer 21 een tijd te klokken van 1:26.96, slechts 0,15 seconden langzamer dan haar landgenote. Laura Gauche klokte 1:27.22 en mag het brons mee naar huis nemen.
Meer dan 3 miljoen sportfans gebruiken inmiddels de app!
Blijf op de hoogte van het laatste nieuws, resultaten en live sport
Download
Gerelateerde onderwerpen
Deel dit artikel
Advertentie
Advertentie