Populaire Sporten
Alle Sporten
Toon alles

Garmisch-Partenkirchen | 30-jarige Nils Allegre wint met Super-G eerste World Cup

Eurosport
DoorEurosport

Gepubliceerd 27/01/2024 om 13:44 GMT+1

Nils Allegre heeft zijn eerste World Cup gewonnen. De 30-jarige Fransman was bij de lastige omstandigheden in Garmisch-Partenkirchen de snelste man van de dag tijdens de Super-G.

Garmisch-Partenkirchen | 30-jarige Nils Allegre wint met Super-G eerste World Cup

Stapje voor stapje. Dat is hoe de carrière van Nils Allegre tot nu toe is verlopen. De Fransman werd elk jaar een stukje sneller en kwam steeds dichter bij die felbegeerde podiumplaatsen tijdens de wereldbekers. Maar tot nu toe was het altijd net niet voor de 30-jarige. Tijdens de trainingen, voornamelijk op de afdaling, wist Allegre al meerdere malen de snelste tijd neer te zetten, maar op het moment dat het echt moest, lukte het vaak net niet. Vandaag dus precies wel.

Lastige piste

De piste lag er alles behalve perfect bij. Vanwege de eerder gevallen regen en de warme weersomstandigheden werd er met man en macht aan gewerkt om de piste bruikbaar te houden. En dat lukte. Met flink wat zout en extra water werd er een soort halve ijsbaan van gemaakt. Ideaal voor snelle tijden, maar ook lastig vanwege de vele hobbels. En met deze omstandigheden was het dus Allegre die het beste uit zichzelf wist te halen. Met een tijd van 1:11.92 was de Fransman de snelste van de dag. Guglielmo Bosca kwam 0.18 seconden te kort voor de winst en Loic Meillard maakt het podium van de dag compleet op 0.25 seconden achter de winnaar.

WAAR KIJK JE?

Alle vormen van wintersport, waaronder alpineskiën, kijk je op de kanalen van Eurosport en discovery+. Wil je echt niets missen? Kies dan voor een reclamevrije stream voor optimaal kijkplezier. Volg je ons nieuwe kanaal op Whatsapp al?
Meer dan 3 miljoen sportfans gebruiken inmiddels de app!
Blijf op de hoogte van het laatste nieuws, resultaten en live sport
Download
Gerelateerde onderwerpen
Deel dit artikel
Advertentie
Advertentie