Populaire Sporten
Alle Sporten
Toon alles

Killington | Eerste zege van de winter is binnen - Mikaela Shiffrin boekt negentigste overwinning

Eurosport
DoorEurosport

Gepubliceerd 27/11/2023 om 10:54 GMT+1

Mikaela Shiffrin blijft de recordboeken maar herschrijven. De Amerikaanse won in Killington de reuzenslalom, goed voor haar negentigste Wereldbeker-zege. Inderdaad, de negentigste! Ze was, in afwezigheid van Lara Gut-Behrami de snelste op de reuzenslalom.

Killington | Eerste zege van de winter is binnen - Mikaela Shiffrin boekt negentigste overwinning

Gut-Behrami won in Sölden en Killington de eerste twee reuzenslaloms van de winter, maar de Zwitserse sloeg de derde wedstrijd over. Dit bood Shiffrin de kans om toe te slaan. Zo gezegd, zo gedaan.
Shiffrin was voor haar eigen Amerikaanse publiek in beide runs de snelste en skiede opgeteld een voorsprong van drie tienden bij elkaar ten opzichte van Petra Vlhova. Het was een bijzondere overwinning voor Shiffrin, omdat ze Killington als thuisrace beschouwt.
Als klein meisje stond ze op deze pistes voor het eerst op de lange latten en inmiddels is het een kwestie van aftellen naar honderd overwinningen in de Wereldbeker. Wie weet is het zelfs deze winter al zo ver voor de 28-jarige.
picture

Killington | Gut-Behrami vervolgt perfecte start van de winter met tweede zege op reuzenslalom

WAAR KIJK JE?

Alle vormen van wintersport, waaronder alpineskiën, kijk je op de kanalen van Eurosport en discovery+. Wil je echt niets missen? Kies dan voor een reclamevrije stream voor optimaal kijkplezier.
Meer dan 3 miljoen sportfans gebruiken inmiddels de app!
Blijf op de hoogte van het laatste nieuws, resultaten en live sport
Download
Deel dit artikel
Advertentie
Advertentie