Populaire Sporten
Alle Sporten
Toon alles

Slalom Levi | Mikaela Shiffrin slaat direct toe bij eerste wereldbeker van seizoen

Eurosport
DoorEurosport

Gepubliceerd 19/11/2022 om 15:44 GMT+1

Mikaela Shiffrin heeft de eerste wereldbekerwedstrijd van de vrouwen gewonnen in Levi. Op de slalom was ze na twee runs de snelste. Anna Swenn Larsson is de nummer twee van de dag en Petra Vlhova maakt het podium compleet.

Slalom Levi | Mikaela Shiffrin slaat direct toe bij eerste wereldbeker van seizoen

Lena Duerr begon de dag als snelste. In haar eerste run kwam ze tot een tijd van 54,48 seconden. Niemand was sneller dan haar. Anna Swenn Larsson dook ook onder de 55 seconden in de eerste run en Mikaela Shiffrin zette de derde tijd op de borden met 55.03. Shiffrin won vorig jaar het wereldbekerklassement en in het klassement van de slalom werd ze tweede achter Petra Vlhova. De Slowaakse zette de vierde tijd neer in de eerste run.

Tweede run

In de tweede run wist Shiffrin haar enorme talent weer eens aan te spreken. Met een tijd van 56.22 was ze ruim sneller dan haar concurrenten. Swenn Larson pakt het zilver en Vhlova, de grote uitdager van Shiffrin voor het wereldbekerklassement, pakt het brons.

Laat begin

De slalom in Levi was de eerste wereldbekerwedstrijd voor de vrouwen die ook echt afgewerkt is. De weersomstandigheden, zowel sneeuwstormen als niet genoeg sneeuw, zorgden tot nu toe enkel voor afzeggingen. Het seizoen is nu echt begonnen!
Meer dan 3 miljoen sportfans gebruiken inmiddels de app!
Blijf op de hoogte van het laatste nieuws, resultaten en live sport
Download
Deel dit artikel
Advertentie
Advertentie