Populaire Sporten
Alle Sporten
Toon alles

Levi | Petra Vlhova schiet op slalom dominant uit de startblokken - Shiffrin noteert vierde tijd

Eurosport
DoorEurosport

Gepubliceerd 11/11/2023 om 18:17 GMT+1

Olympisch kampioene Petra Vlhova heeft een goede start van het seizoen beleefd op de slalom. De Slowaakse was gemeten over twee runs in Levi zo’n anderhalve seconde sneller dan de rest en boekte op die manier een dominante overwinning. Mikaela Shiffrin viel buiten het podium.

Levi | Petra Vlhova schiet op slalom dominant uit de startblokken - Shiffrin noteert vierde tijd

Vlhova eindigde vorige jaar als derde algemeen op dit onderdeel, maar in Finland stond tijdens de eerste afdaling van deze winter geen maat op haar. Vooral de eerste run was indrukwekkend. En de tweede run mocht er ook zijn hoor, laat daarover geen twijfel bestaan.
Ook die tweede run was namelijk stukken sneller dan de concurrentie en goed voor een zesde zege van Vlhova in Levi bovendien. Katharina Liensberger kon nog een beetje in de buurt blijven en maakte op die manier de sprong naar het podium. Lena Duerr noteerde de tweede tijd.
De podiumplaatsen voor Duerr en Liensberger gingen ten koste van Shiffrin, die daardoor naar plek vier kukelde. Shiffrin gaf 1,7 seconden toe op Vlhova. De Amerikaanse won vorig jaar de kristallen globe voor het algemeen klassement plus de slalom en de reuzenslalom, maar nu moet ze dus een achterstand zien te dichten.
picture

Sölden | Lara Gut-Behrami verslaat Brignone bij seizoensopening na geweldige tweede run

WAAR KIJK JE?

Alle vormen van wintersport, waaronder alpineskiën, kijk je op de kanalen van Eurosport en discovery+. Wil je echt niets missen? Kies dan voor een reclamevrije stream voor optimaal kijkplezier.
Meer dan 3 miljoen sportfans gebruiken inmiddels de app!
Blijf op de hoogte van het laatste nieuws, resultaten en live sport
Download
Gerelateerde onderwerpen
Deel dit artikel
Advertentie
Advertentie