Het leven van Lindsey Vonn is geen rozengeur en manenschijn. Het is sneeuw en steile hellingen – en blessures. Kwetsuren achtervolgen de Amerikaanse al bijna haar hele carrière. Iets meer dan een jaar geleden maakte ze zo’n harde smak dat haar bovenarm aan gruzelementen lag.
Maar Vonn is een knokker. En ze wil koste wat kost presteren tijdens de Spelen van 2018. Zeker aangezien ze vier jaar geleden noodgedwongen moest afzeggen voor de olympische afdaling omdat haar knie te kapot was om fatsoenlijk van de berg te suizen.
Chasing History
Alpineskiën
Chasing History, exclusief op Eurosport | Lindsey Vonn worstelt met recordjacht
07/12/2018 OM 11:48
Anno 2017 is Vonn weer helemaal terug, en ze is op weg naar sportieve wraak in Zuid-Korea. Acht jaar na haar eerste olympische titel in Vancouver wil ze weer schitteren op de pistes. En Eurosport is daarbij.
In de documentairereeks Chasing History worden de voorbereidingen van Vonn op de voet gevolgd. Het is een uniek kijkje achter de schermen bij een van de meest markante skisters ooit. Hoe ze traint, hoe ze afziet, hoe ze vooruitblikt op dat wat komen gaat.
Valse start
Inmiddels zijn we al bij aflevering 10 aanbeland, waarin Vonns optreden in Sölden centraal staat. Eind oktober was daar de eerste wereldbekerwedstrijd van het seizoen. De 33-jarige Vonn deed in de Oostenrijkse bergen voor het eerst in 600 dagen weer mee aan een reuzenslalom.
Hoewel haar optreden niet bepaald vlekkeloos was – Vonn werd 34e en kwalificeerde zich niet voor de strijd om de medailles – was de Amerikaanse skister niet geheel ontevreden. “Vooruitgang”, twitterde ze enthousiast. “Op naar Lake Louise!”
Vanavond dus op Eurosport: Chasing History met Lindsey Vonn. Vanaf 19:20. En komend weekend live de wedstrijden in Lake Louise. Kijken dus!
PyeongChang
Lindsey Vonn
27/11/2017 OM 15:04
PyeongChang
VIDEO: Noorse dubbelslag op koningsnummer
15/02/2018 OM 19:33