Populaire Sporten
Alle Sporten
Toon alles

Sölden | Harde wind verpest reuzenslalom voor mannen – Jury last race af nadat het parcours eerder al werd ingekort

Dave Kornuyt

Geupdate 29/10/2023 om 13:47 GMT+1

Nadat er 47 skiërs van start waren gegaan werd de reuzenslalom in Sölden definitief afgelast. Eerder op zondag was het parcours al korter gemaakt vanwege de wind, maar ook dat bleek niet genoeg. Op het moment van staken stond lokale held Marco Schwarz met de snelste tijd bovenaan de ranglijst.

Il vento sferza Sölden: prima manche interrotta

Foto: Eurosport

Lange tijd werd de race stil gelegd in de hoop dat er op een later moment alsnog geskied kon worden. Maar om 11.45 uur kwam het slechte nieuws vanuit de jury. “We hebben de situatie niet onder controle en moeten helaas stoppen vanwege veiligheidsredenen”, zei race-director Markus Waldner tegen de teams over de radio.
Op het moment dat de afgelasting definitief werd, had lokale held Marco Schwarz de snelste tijd op zijn naam staan. De Oostenrijker stond vlak voor Olympische kampioen Marco Odermatt op de eerste plaats. De derde plek was in handen van de Fransman Alexis Pinturault.
Bij de vrouwen werd op zaterdag de race wel in zijn geheel geskied. Daar won de Zwitserse Lara Gut-Behrami.
picture

Sölden | Lara Gut-Behrami verslaat Brignone bij seizoensopening na geweldige tweede run

Waar kijk je?

Alle vormen van wintersport, waaronder alpineskiën, kijk je op de kanalen van Eurosport en . Wil je echt niets missen? Kies dan voor een reclamevrije stream voor optimaal kijkplezier.
Meer dan 3 miljoen sportfans gebruiken inmiddels de app!
Blijf op de hoogte van het laatste nieuws, resultaten en live sport
Download
Gerelateerde onderwerpen
Deel dit artikel
Advertentie
Advertentie