Populaire Sporten
Alle Sporten
Toon alles

St. Moritz | Sofia Goggia boekt duidelijke zege op de Super-G - bijna seconde voorsprong

Eurosport
DoorEurosport

Gepubliceerd 08/12/2023 om 13:22 GMT+1

Sofia Goggia heeft een mooie overwinning geboekt in de Wereldbeker alpineskiën. De Italiaanse was duidelijk de snelste tijdens de Super-G op de piste in St. Moritz. Goggia ging al vroeg naar beneden en zag vervolgens de ene na de andere concurrente zich stukbijten op haar tijd.

St. Moritz | Sofia Goggia boekt duidelijke zege op de Super-G - bijna seconde voorsprong

Goggia hoefde niet eens al te zeer in spanning te zitten, want Cornelia Hütter legde als nummer twee al 0.95 seconde toe. Wellicht had dit te maken met de listige omstandigheden, want opnieuw wisselde het zo’n beetje per skiester en was de zon amper te zien.
Achter Goggia en Hütter werd Lara Gut-Behrami derde. Dit betekent automatisch dat Mikaela Shiffrin buiten het podium viel. De Amerikaanse werd vierde. Tussen de nummers twee, drie en vier waren de verschillen onderling wel zeer klein.
Naderhand vertelde Goggia dat ze het bedachte plan tijdens haar run niet kon uitvoeren, simpelweg omdat de omstandigheden zo wisselend waren. Daardoor was de verkenning vooraf op slag weinig meer waard.
picture

Tremblant, QC | Brignone beleeft superweekend met twee gouden plakken op reuzenslalom

WAAR KIJK JE?

Alle vormen van wintersport, waaronder alpineskiën, kijk je op de kanalen van Eurosport en discovery+. Wil je echt niets missen? Kies dan voor een reclamevrije stream voor optimaal kijkplezier. Volg je ons nieuwe kanaal op Whatsapp al?
Meer dan 3 miljoen sportfans gebruiken inmiddels de app!
Blijf op de hoogte van het laatste nieuws, resultaten en live sport
Download
Gerelateerde onderwerpen
Deel dit artikel
Advertentie
Advertentie