Populaire Sporten
Alle Sporten
Toon alles

Wengen | Marco Odermatt boekt thuiszege - geniet van camerawerk en spectaculaire run

Eurosport
DoorEurosport

Gepubliceerd 11/01/2024 om 14:23 GMT+1

Marco Odermatt heeft in Wengen voor eigen publiek de afdaling gewonnen. Hoewel dit eigenlijk een inhaalwedstrijd was en het échte werk op de Lauberhorn pas dit weekend op het programma staat, bleek de run van Odermatt even spectaculair als verwacht. Aleksander Aamodt Kilde werd tweede, Cyprien Sarrazin derde.

Wengen | Marco Odermatt boekt thuiszege - geniet van camerawerk en spectaculaire run

Ook al was sprake van een ingekorte race, de afdaling in Wengen behoort nog steeds tot de lagere op de kalender. Odermatt was dan ook al een kleine twee minuten onderweg op de uitdagende piste, met zijn scherpe bochten en verre sprongen.
Die scherpe bochten en verre sprongen dienen ook nog eens op hoge snelheid ondernomen te worden, wat de uitdaging voor de alpineskiërs alleen maar groter maakt. Odermatt veegde met zijn supersnelle afdaling de tijd van Aamodt Kilde uit de boeken. Het was acht tiende van een seconde sneller.
Later zou Sarrazin zich nog tussen Odermatt en Aamodt Kilde wurmen, maar de overwinning van de Zwitser kwam niet meer in gevaar. Het “Odi, Odi, Odi!” werd door de aanwezige Zwitserse toeschouwers dan ook geen seconde te vroeg ingezet zodra de naam van Odermatt bovenaan de tijdenlijst verscheen.
picture

Wengen | Henrik Kristoffersen zet fantastische tweede run neer en wint in Wengen

Waar kijk je?

Alle vormen van wintersport, waaronder alpineskiën, kijk je op de kanalen van Eurosport en discovery+. Wil je echt niets missen? Kies dan voor een reclamevrije stream voor optimaal kijkplezier. Volg je ons nieuwe kanaal op Whatsapp al?
Meer dan 3 miljoen sportfans gebruiken inmiddels de app!
Blijf op de hoogte van het laatste nieuws, resultaten en live sport
Download
Deel dit artikel
Advertentie
Advertentie