Populaire Sporten
Alle Sporten
Toon alles

WK skiën | Kansen Shiffrin op goud gaan in slotfase in rook op, Brignone profiteert

Eurosport
DoorEurosport

Geupdate 07/02/2023 om 14:19 GMT+1

Federica Brignone heeft op de eerste dag van het WK skiën het goud gepakt op het onderdeel combinatie. De Italiaanse zag Mikaela Shiffrin op de slalom bij één van de laatste poortjes in de fout ging, waardoor haar tijd niet telde. Brignone greep uit ongeloof naar het hoofd en kon dit later opnieuw doen toen het goud een feit was.

WK skiën | Kansen Shiffrin op WK-goud gaan in slotfase in rook op, Brignone profiteert

Brignone had in Méribel een puike Super G geskied, maar toen was haar opdracht pas halverwege. De combinatie bestaat immers niet alleen uit een Super G, maar ook een slalom. Onwijs vaak staat de combinatie niet meer op de kalender, maar het is nog wel altijd onderdeel van het WK. En de Olympische Spelen.
Een wereldtitel op de combinatie liegt er dus niet om en Brignone is er terecht hartstikke blij mee. Het scheelde alleen weinig of Shiffrin had het goud afgepakt. De Amerikaanse maakte veel tijd goed op een passage die voor Brignone minder soepel verliep en leek klaar om de macht te grijpen.
picture

WK skiën | Shiffrin mist poortje en ziet kansen op WK-goud in rook opgaan

Op de valreep

Leek, want op het laatste moment ging het mis. Shiffrin was nog een enkel poortje verwijderd van het neerzetten van een nieuwe snelste tijd, toen het fout ging en ze een poortje miste. Een poortje missen betekent einde verhaal en dus gingen haar kansen op een wereldtitel en twaalfde WK-medaille in rook op.
Brignone profiteerde en mag zich voor het eerst wereldkampioene noemen. De Italiaanse is een graag geziene gast op het podium na World Cups, met volop ereplaatsen en zelfs (overall) eindzeges, maar dit is de eerste keer dat ze toeslaat bij een groot toernooi.
Tot dusver bleef het op WK’s en Winterspelen bij zilver of brons, zoals ook tijdens Beijing 2022 het geval was met een derde plaats op de combinatie.

WAAR KIJK JE?

Alle vormen van wintersport, waaronder alpineskiën, kijk je op de kanalen van Eurosport en discovery+. Wil je echt niets missen? Kies dan voor een reclamevrije stream voor optimaal kijkplezier.
Meer dan 3 miljoen sportfans gebruiken inmiddels de app!
Blijf op de hoogte van het laatste nieuws, resultaten en live sport
Download
Deel dit artikel
Advertentie
Advertentie