Populaire Sporten
Alle Sporten
Toon alles

WK atletiek | “Mijn benen wilden niet, ik ben geen machine” - Femke Bol reageert op valpartij

Kevin van Nunen

Geupdate 19/08/2023 om 23:31 GMT+2

Femke Bol heeft gereageerd op haar dramatische valpartij tijdens de 4*400 meter gemengde estafette. Als gevolg van de buiteling van Bol zag het oranje kwartet zowel het lopen van een wereldrecord als het winnen van WK-goud in rook opgaan. Bol was schuldbewust, maar werd tegelijkertijd gesteund door haar ploeggenoten.

WK atletiek | Bekijk herhaling van valpartij Femke Bol - geen goud, geen wereldrecord

Uiteraard kreeg Bol kort na haar valpartij een microfoon onder haar neus geschoven om tekst en uitleg te geven over wat er was gebeurd. Dat wist ze zelf eigenlijk ook niet zo goed. “Ik wilde gaan, maar mijn benen wilden niet. Vaak kan ik nog wel herstellen als dat gebeurt, maar nu niet”, aldus Bol in gesprek met de NOS.
“Soms denken mensen dat ik een machine ben, maar dat is niet zo. Dat heb ik nu laten zien”, vervolgde ze. “Ik snap echt niet waarom ik de benen niet had, ik snap ook niet dat het niet lukte om te finishen. Qua pijn voel ik niks, maar dat zal wel komen als de adrenaline weg is.”
picture

WK atletiek | Na Sifan Hassan valt ook Femke Bol onderweg naar goud - Drama in Boedapest

Teamgenoten steunen Bol

Bol kwam op topsnelheid head first met het tartan in aanraking, maar stond supersnel op. Snel genoeg om nog derde te worden, ware het niet dat het stokje was gevallen, waardoor het reglement werd overschreden. Zelfs die troostprijs was Bol en haar teamgenoten dus niet gegund.
Die teamgenoten, Liemarvin Bonevacia, Lieke Klaver en Isaya Klein Ikkink, probeerden Bol te steunen waar mogelijk. Ook tijdens het cameragesprek. “Ik denk niet aan die medaille, maar hoe het met Femke is”, aldus Klein Ikkink. “Dit is atletiek. We komen sterker terug voor goud. We kunnen het niet meer terugdraaien en gaan gewoon door”, voegde Bonevacia toe.
picture

WK atletiek | Bekijk herhaling van valpartij Sifan Hassan - te druk bezig met Gudaf Tsegay

Ooit wereldkampioen

“Ooit worden we wereldkampioen”, was Klaver stellig. “We laten het niet zomaar gebeuren, we gaan dit met z’n allen oplossen.” Bol zelf hoopt ongetwijfeld op de 400 meter horden revanche te nemen. Daar is ook alle kans op, want ze is de favoriete voor goud. Al blijkt dus maar weer dat dit geen garantie vormt.
Ook de andere drie lopers komen uiteraard nog op ‘hun’ onderdelen in actie. Bizar genoeg moet ook Sifan Hassan op voor revanche, op zichzelf, na een valpartij in de slotfase van de 10.000 meter.
picture

WK Atletiek | TeamNL plaatst zich voor finale 4x400 gemengd estafette dankzij slotronde Femke Bol

WAAR KIJK JE?

Het WK atletiek in Boedapest vindt plaats van zaterdag 19 augustus tot en met zondag 27 augustus. Je kunt dit evenement live volgen op Eurosport of stream reclamevrij via discovery+.
Meer dan 3 miljoen sportfans gebruiken inmiddels de app!
Blijf op de hoogte van het laatste nieuws, resultaten en live sport
Download
Gerelateerde onderwerpen
Deel dit artikel
Advertentie
Advertentie