Populaire Sporten
Alle Sporten
Toon alles

EK Baanwielrennen | Daan Kool pakt zilveren medaille op kilometer tijdrit – Matteo Bianchi wint

Matthijs Klerkx

Gepubliceerd 11/01/2024 om 20:21 GMT+1

Dat Daan Kool een goede baanwielrenner was, stond al een tijdje vast, maar nu mag de 23-jarige renner zich ook medaillewinnaar op het EK Baanwielrennen noemen. In Apeldoorn was enkel Matteo Bianchi hem te snel af op de kilometer tijdrit.

EK Baanwielrennen | Daan Kool pakt zilveren medaille op kilometer tijdrit

De grote afwezige op de kilometer tijdrit was natuurlijk de wereldrecordhouder op deze afstand, Jeffrey Hoogland. De sprinter heeft deze week andere prioriteiten in het Omnisport in Apeldoorn.
Tijmen van Loon was de eerste Nederlander die op de baan kwam voor vier rondes. Hij zette een tijd neer van 1.01.776, naar later bleek bij lange na niet snel genoeg om mee te spelen om het eremetaal.
Met nog vier renners te gaan kwam Daan Kool op de baan. De debutant op deze afstand in Europees verband klokte 1.00.414, waarna het wachten was op wat de drie na hem startende renners nog konden doen. Enkel Matteo Bianchi dook nog onder de tijd van de oud-schaatser uit Zuid-Holland.

Waar kijk je?

Het EK baanwielrennen in Apeldoorn is volledig live te volgen via Eurosport. Liever reclamevrij streamen? Mis dan geen minuut van al het wielergeweld via discovery+! Volg je ons nieuwe kanaal op Whatsapp al?
Meer dan 3 miljoen sportfans gebruiken inmiddels de app!
Blijf op de hoogte van het laatste nieuws, resultaten en live sport
Download
Deel dit artikel