Populaire Sporten
Alle Sporten
Toon alles

EK Baanwielrennen | Jeffrey Hoogland, Harrie Lavreysen en Roy van den Berg pakken goud – ruim de beste in teamsprint

Matthijs Klerkx

Geupdate 10/01/2024 om 20:47 GMT+1

Ze hebben niet voor niets de regenboogtruien aan: Jeffrey Hoogland, Harrie Lavreysen en Roy van den Berg lieten in eigen land op het Europees kampioenschap zien waarom ze de beste teamsprinters van de hele wereld zijn. In de finale was Frankrijk compleet kansloos tegen het sprintgeweld van het Nederlandse trio.

EK Baanwielrennen | Hoogland, Lavreysen en Van den Berg pakken goud – ruim de beste in teamsprint

In het sportcomplex Omnisport in Apeldoorn stond de eerste avond van het EK Baanwielrennen op het menu. De trekpleister voor het thuispubliek was de teamsprint, met wereldkampioenen Jeffrey Hoogland, Harrie Lavreysen en Roy van den Berg aan de start.
Nadat in de middag met behulp van Tijmen van der Loon (in plaats van Hoogland) de snelste kwalificatietijd werd neergezet, begon de avond ook zoals gewenst: de Spanjaarden waren in de eerste ronde kansloos, het regenboogtrio reed met een 42.378 de snelste tijd van alle drietallen.
picture

EK Baanwielrennen | Hoogland, Lavreysen en Van den Berg winnen eerste ronde met sprekend gemak

Machtsvertoon

Nadat in de kleine finale de Polen een achterstand van vier tienden in de laatste ronde ombogen in winst ten opzichte van Groot-Brittannië, kwam het in de finale aan op een strijd tussen Nederland en Frankrijk.
Van den Berg zette zoals dat van hem verwacht mag worden de twee absolute topsprinters perfect af. Lavreysen zorgde voor een krachtsexplosie in de tweede ronde, waarna Hoogland het voor hem geleverde werk magistraal afwerkte. De tijd? 41.958 seconden!

Brons voor de vrouwen

Bij de dames kwamen net zoals in het middagprogramma Kyra Lamberink, Steffie van der Peet en Hetty van de Wouw in actie. In de eerste ronde versloegen ze de Belgische vrouwen, die door een foutje bij de start al direct kansloos waren.
Ze zetten geen tijd neer die goed genoeg was om in de finale terecht te komen, maar in de strijd om het brons werd wel afgerekend met het Poolse trio. Zo zorgden de dames voor het eerste succes van de avond. De Duitse vrouwen wonnen de finale van de Britten.
picture

EK Baanwielrennen | Lamberink, Van de Wouw en Van der Peet snellen naar brons op teamsprint

Waar kijk je?

Het EK baanwielrennen in Apeldoorn is volledig live te volgen via Eurosport. Liever reclamevrij streamen? Mis dan geen minuut van al het wielergeweld via discovery+! Volg je ons nieuwe kanaal op Whatsapp al?
Meer dan 3 miljoen sportfans gebruiken inmiddels de app!
Blijf op de hoogte van het laatste nieuws, resultaten en live sport
Download
Deel dit artikel