Populaire Sporten
Alle Sporten
Toon alles

UCITCL Londen | Bijnaam ‘Hattrick Harrie’ voldoet niet langer voor Lavreysen na winst Champions League

Eurosport
DoorEurosport

Geupdate 05/12/2021 om 00:01 GMT+1

‘Hattrick Harrie’ voldoet niet langer. Er is sprake van kwartet. Harrie Lavreysen zette de perfecte score neer op de sprint. Behalve Europees kampioen, wereldkampioen en olympisch kampioen werd hij in 2021 ook nog eens winnaar van de UCI Track Champions League. Rivaal Stefan Bötticher kon zijn achterstand niet ongedaan maken.

UCITCL Londen | Bijnaam Hattrick Harrie voldoet niet langer voor Lavreysen na winst Champions League

Lavreysen is de koning van de sprint op de baan en maakte het in 2021 keer op keer waar als hij aan de start verscheen. Starten was min of meer een garantie op winst, of minimaal olympisch brons. Hij bleef maar huishouden, hij bleef maar winnen en hij bleef maar uitdagers van zich afslaan.
Soms ging het gemakkelijk, soms ging het iets moeilijker, maar uiteindelijk was het altijd Lavreysen die kon juichen. Keer op keer. Winnen verveelt nooit en al helemaal niet als je je verzameling prijzen zo uitbreidt als Lavreysen sinds de zomer doet.
picture

UCITCL Londen | Lavreysen scoort met tweede plaats op keirin waardevolle punten

Oppermachtig

Lavreysen was vanaf de eerste avond leider in de UCI Track Champions League en de vierde plaats vrijdag op de keirin was misschien even schrikken, maar het was zeker niet nodig om in paniek te raken.
De voorsprong was nog steeds geruststellend en al voordat de sprintfinale van start ging, was Lavreysen verzekerd van de winst. Het kan niet zo zijn dat daarmee bij de veelvraat een last van zijn schouder was gevallen, want die brede schouderpartij kan wel wat hebben.
Bötticher probeerde het heus wel, maar de benen van Lavreysen waren sterk genoeg om nog eens 71 kilometer per uur te trappen en daarmee een laatste aanval af te slaan. Eens te meer konden de armen in de lucht. En daarna nog eens, als winnaar van de UCI Track Champions League.
Meer dan 3 miljoen sportfans gebruiken inmiddels de app!
Blijf op de hoogte van het laatste nieuws, resultaten en live sport
Download
Gerelateerde onderwerpen
Deel dit artikel
Advertentie
Advertentie