Nadat de derny de baan had verlaten, ontstond er een gat tussen Jason Kenny en man in tweede positie Matthew Glaetzer. Kenny pakte de mogelijkheid op goud met beide handen aan. Met al zijn ervaring versnelde hij met drie ronden te gaan waarna niemand hem terugpakte.
Achter Kenny begon Lavreysen als eerste de sprint. De regerend wereldkampioen kon het gat met de Brit niet genoeg verkleinen waardoor zilver het hoogst haalbare was. De Maleisier Azizulhasni Awang passeerde Lavreysen nog vlak voor de finish, waardoor hij Lavreysen naar het brons verwees.

Halve finale

Tokio 2020
Tokyo 2020 | Crash Alex Porter tijdens ploegenachtervolging
25/02/2022 OM 09:46
De tweevoudig olympisch kampioen bereikte eerder de halve finale door maar net vierde te worden in de kwartfinale. Ook zijn halve finale was niet overtuigend. Lavreysen liet na het vertrekken van de elektrische fiets een gaatje vallen om met een versnelling om de groep heen te rijden. Met zijn versnelling kwam hij echter halverwege de groep en moest hoog in de baan veel extra meters maken. Doordat hij als derde over de streep kwam, hield hij zijn droom van een hattrick levend.
Eerder dit toernooi won Lavreysen goud op de teamsprint en de individuele sprint, maar Harrie's hattrick zat er helaas net niet in.

WAAR KIJK JE?

De olympische vlam brandt. Alle sporten zijn live te zien op zowel Eurosport als discovery+. Het olympisch basketbaltoernooi is exclusief te zien op Eurosport en discovery+. Een abonnement op discovery+ (inclusief toegang tot alle entertainment programma’s) kost €5,99 per maand en tijdelijk €29,99 per jaar, hier stream je tijdens de Olympische Spelen elke sport en iedere gewonnen medaille. Er is ook het dagelijkse schakelprogramma Medal Zone op Eurosport 1 en discovery+ zodat je niks van alle actie hoeft te missen. Klik hier om een abonnement af te sluiten.
Tokio 2020
Tokyo 2020 | Mitchell pakt goud op sprint
08/08/2021 OM 13:22
Tokio 2020
Tokyo 2020 | Samenvatting omnium met bronzen Kirsten Wild
08/08/2021 OM 10:28