Populaire Sporten
Alle Sporten
Toon alles

Tokyo 2020 | Pieters en Wild naast de medailles na zware valpartij

Wian Slendebroek

Gepubliceerd 06/08/2021 om 11:02 GMT+2

Amy Pieters en Kirsten Wild zijn er niet in geslaagd een medaille te winnen op de koppelkoers. De ontketende Laura Kenny en Katie Archibald reden een foutloze race en gingen onbedreigd naar de winst. Kirsten Wild ging middenin de wedstrijd hard onderuit. De Nederlandse rijders eindigden op een ondankbare vierde plek.

Wild en Pieters in actie op de koppelkoers

Foto: Getty Images

De Britse ploeg begon sterk aan de wedstrijd. Van de eerste zes sprints wonnen Kenny en Archibald er vijf. Wild en Pieters sprokkelden wel punten tijdens de tussensprints, maar de Britten liepen al snel uit.
De Nederlandse ploeg werd opgeschrikt door een valpartij. Kirsten Wild kwam bij een overname tegen een Australische rijdster aan en kwam hard ten val. Na de valpartij leek de koek op voor Pieters en Wild. De twee haalden nog wel drie punten bij de achtste tussensprint, maar konden daarna niet aansluiten bij een kopgroep van vijf landen.
Van de vijf landen bleven uiteindelijk Rusland, Denemarken en natuurlijk het ijzersterke Groot-Brittannië over. Zij pakten een rondje op het veld, waardoor Nederland buiten de medailleposities belandde. Een sterke eindsprint waarin Amy Pieters als derde over de finish kwam veranderde niets aan de uitslag.
Het was de eerste keer dat de koppelkoers op het olympische programma staat. Pas vanaf 2017 wordt het onderdeel verreden op wereldkampioenschappen. Het duo Wild/Pieters won goud in zowel 2019 en 2020. Op het WK in Apeldoorn in 2018 wonnen de twee vrouwen zilver.
Morgen komen Yoeri Havik en Jan-Willem van Schip in actie op de koppelkoers bij de mannen.

WAAR KIJK JE?

De olympische vlam brandt. Alle sporten zijn live te zien op zowel Eurosport als discovery+. Het olympisch basketbaltoernooi is exclusief te zien op Eurosport en discovery+. Een abonnement op discovery+ (inclusief toegang tot alle entertainment programma’s) kost €5,99 per maand en tijdelijk €29,99 per jaar, hier stream je tijdens de Olympische Spelen elke sport en iedere gewonnen medaille. Er is ook het dagelijkse schakelprogramma Medal Zone op Eurosport 1 en discovery+ zodat je niks van alle actie hoeft te missen. Klik hier om een abonnement af te sluiten.
Meer dan 3 miljoen sportfans gebruiken inmiddels de app!
Blijf op de hoogte van het laatste nieuws, resultaten en live sport
Download
Gerelateerde onderwerpen
Deel dit artikel
Advertentie
Advertentie