Populaire Sporten
Alle Sporten
Toon alles

UCITCL Mallorca | Veelvraat Lavreysen is ook snelste sprinter in de Champions League

Kevin van Nunen

Geupdate 06/11/2021 om 22:18 GMT+1

Hij heeft olympisch goud, hij is wereldkampioen en Europees kampioen, maar toch beleefde Harrie Lavreysen een primeur. De koning van de sprint won in Mallarco de eerste uitvoering van ‘zijn’ onderdeel in de gloednieuwe UCI Track Champions League. Lavreysen was in de eindstrijd veel te sterk voor Mikhail Iakovlev, die in de halve finale verrassend wel Jeffrey Hoogland wist uit te schakelen.

UCITCL Mallorca | Veelvraat Lavreysen is ook snelste sprinter in de Champions League

Hoewel de finale er misschien oud en vertrouwd uitziet, met Lavreysen op kop richting de streep, kent het onderdeel sprint een geheel andere opzet dan we zijn gewend. Er sprinten tijdens de opmaat naar de enige en dus beslissende heat geen twee, maar drie sprinters tegen elkaar.
Alleen de winnaar stoot door, wat betekent dat Lavreysen meerdere sprints moet winnen en daarna de opdracht heeft om zo snel mogelijk te herstellen zodat hij daarna snel klaar is om opnieuw diep te gaan. Heel diep hoefde Lavreysen in de finale niet te gaan, omdat zijn tegenstander, met de bijnaam Spoetnik, wel leek te zijn ontploft.

Koppositie voor Lavreysen

Iakovlev nam de kop, maar zodra Lavreysen een speldenprikje uitdeelde, ontploften de benen van zijn jonge tegenstander en was het gedaan. De Nederlander kon rustig uitfietsen richting de finish, terwijl hij al zeker was van de overwinning.
De overwinning in Mallorca levert Lavreysen wellicht een nieuwe leiderstrui op en de koppositie in het sprintklassement, maar de keirin staat nog op het programma. En sowieso volgen er dit kalenderjaar nog vier ronden voordat hij aan de eindwinst mag denken. In hetzelfde klassement staat Hoogland na één onderdeel derde.
Lavreysen werd later op de avond derde op de keirin, achter Hoogland en Stefan Bötticher. Hij behoudt wel de leiding in het klassement.
Meer dan 3 miljoen sportfans gebruiken inmiddels de app!
Blijf op de hoogte van het laatste nieuws, resultaten en live sport
Download
Deel dit artikel
Advertentie
Advertentie