Populaire Sporten
Alle Sporten
Toon alles

WK wielrennen | Oppermachtige Lavreysen pakt vijfde wereldtitel sprint op rij

Tobias Kappelle

Geupdate 07/08/2023 om 22:43 GMT+2

Harrie Lavreysen is in Glasgow voor de vijfde keer op rij wereldkampioen sprint geworden. De Nederlander rekende in de finale overtuigend af met Nicholas Paul uit Trinidad and Tobago en liet eens te meer zien met afstand de sterkste man te zijn op dit onderdeel.

WK wielrennen | Lavreysen wereldkampioen sprint

Nicholas Paul had eerder dit toernooi Jeffrey Hoogland nog uitgeschakeld en gold als de verrassing van het sprintonderdeel. Lavreysen was dus gewaarschuwd in de finale, waar de man uit Trinidad en Tobago brutaal de leiding nam. Lavreysen moest een gaatje goedmaken, maar wist dit op het perfecte moment te doen en kwam zo op 1-0.
In de tweede heat besloot Lavreysen zelf het initiatief te nemen. Met nog ruim anderhalve ronde te gaan zette de Nederlander een versnelling in en was er een gat met Paul. In de laatste meters wist Paul wel enkele meters goed te maken op Lavreysen, maar de snelheid van de titelverdediger was simpelweg te machtig.
Zodoende gaat Lavreysen een jaar voor de Olympische Spelen van Paris 2024 nog altijd als de onbetwiste topsprinter door met de prijzen aan elkaar rijgen. Later dit toernooi rijdt de kampioen ook nog de Keirin.

Waar kijk je?

Alle wielerwedstrijden op het WK zijn live te zien op Eurosport. Kijk je liever zonder reclame? Stream dan via discovery+.
Meer dan 3 miljoen sportfans gebruiken inmiddels de app!
Blijf op de hoogte van het laatste nieuws, resultaten en live sport
Download
Deel dit artikel
Advertentie
Advertentie