Populaire Sporten
Alle Sporten
Toon alles

NBA | Wonderkind Victor Wembanyama laat zijn klasse zien - “Hij is een unieke speler”

Friso Moison

Geupdate 03/11/2023 om 18:05 GMT+1

Het ging de afgelopen weken in de NBA veel over het Franse wonderkind Victor Wembanyama. Nu heeft de boomlange 19-jarige basketballer ook echt van zich laten horen. In zijn vijfde duel voor de San Antonio Spurs leidde de Fransman zijn team met 38 punten en 10 rebounds naar een 132-121 zege op de Phoenix Suns.

Victor Wembanyama of the San Antonio Spurs

Foto: Getty Images

In zijn eerste vier NBA-wedstijden deed Wembanyama het niet slecht, maar nog niet zo goed als waar alle basketbalfans op zaten te wachten. Bij zijn debuut tegen de Dallas Mavericks kwam hij tot 15 punten, daarna was hij goed voor 21, 11 en 18 punten. Maar tegen de Suns liet 'Wemby' pas echt zien wat hij in zijn mars heeft, met name in het laatste kwart.
De Suns leken op weg naar een sensationele comeback nadat ze een achterstand hadden goedgemaakt van 27 punten. Met nog vier minuten op de klok stond het 116-116. Maar vervolgens nam Wembanyama zijn ploeg bij de hand en maakte hij tien van de twaalf laatste punten voor zijn ploeg.
De 2.24 meter lange Wembanyama wordt gezien als het grootste basketbaltalent sinds LeBron James. De Fransman, die op de center positie speelt, beschikt over een mooie dribbel en een uitstekend afstandsschot. Na afloop van de zege op de Suns bleef hij nuchter. “Iemand moet het doen. Vandaag deden we het op deze manier, morgen kan het weer een van mijn teamgenoten zijn. Zo gaat dat met grote ploegen.”

Niemand zoals hij

Het supertalent werd na de wedstrijd ook door zijn tegenstanders geprezen, onder meer door Kevin Durant, de favoriete speler van Wembanyama. “Er is niemand zoals hij”, vertelde Durant na afloop in de persconferentie. “We zijn allebei mager en hij heeft gezegd dat hij naar me heeft gekeken toen hij opgroeide, maar hij is echt een unieke speler. Ik zie iemand die zijn eigen manier van basketballen zal opleggen in de toekomst.”
Devin Booker, de guard van de Suns, was ook erg onder de indruk van wat hij zag. “Wembanyama is een ongelofelijk talent. Iedereen weet dat wel, denk ik, en iedereen probeert nog uit te vogelen wie hij is, want we hebben hem nog nooit gezien. Hij heeft in ieder geval een geweldige avond gehad.”
Zelf bleef de jonge Fransman bescheiden: “In de NBA spelen de grootste basketballers ter wereld. Maar tot nu toe gaat het best aardig.”

WAAR VOLG JE HET SPORTNIEUWS?

Al het sportnieuws van voetbal tot wielrennen en van autosport tot atletiek volg je hier bij Eurosport.
Meer dan 3 miljoen sportfans gebruiken inmiddels de app!
Blijf op de hoogte van het laatste nieuws, resultaten en live sport
Download
Deel dit artikel
Gerelateerde wedstrijden
Advertentie
Advertentie