Paris 2024 | Het met sterren overladen Dream Team bekijken op de Olympische Spelen? Dit is het speelschema

Dave Kornuyt

Geupdate 19/04/2024 om 13:37 GMT+2

De selectie van de Amerikaanse basketbalploeg, beter bekend als het Dream Team, voor de Olympische Spelen in Parijs van komende zomer is bekendgemaakt. Voor het eerst zitten er vier voormalig MVP’s van de NBA in met LeBron James, Kevin Durant, Stephen Curry en Joel Embiid. De strijd om de gouden medailles wordt in precies twee weken tijd gespeeld van zaterdag 27 juli tot zaterdag 10 augustus.

Tokio 2020 - United States of America - France - Basketbal – Olympische hoogtepunten

Afgelopen woensdag werd de olympische selectie van het nieuwe Dream Team bekend met een gestroomlijnde campagne op social media waar de spelers alvast hun shirt kregen dat ze tijdens Paris 2024 gaan dragen.
Devin Booker, Stephen Curry, Anthony Edwards, Tyrese Haliburton, Jrue Holiday, Kevin Durant, LeBron James, Kawhi Leaonard, Jayson Tatum, Anthony Davis, Bam Adebayo en Joel Embiid zijn de mannen die voor de gouden medaille gaan in Parijs.

SPEELSCHEMA DREAM TEAM TIJDENS PARIS 2024

De Amerikanen zijn in een groep ingedeeld met Servië, Zuid-Soedan en het land dat het kwalificatietoernooi wint dat van 2 tot 7 juli wordt gespeeld. Mexico, Ivoorkust, Litouwen, Italië, Puerto Rico en Bahrein spelen dan om een laatste plekje op Paris 2024.
Het Dream Team speelt op de volgende dagen:
Zondag 28 juli om 17:15 uur tegen Servië
Woensdag 30 juli om 21:00 uur tegen Zuid-Soedan
Zaterdag 3 augustus om 17:15 uur tegen winnaar OKT (nog niet bekend)
De kwartfinales volgen op 6 augustus, de halve finales op 8 augustus en de grote finale wordt gespeeld op 10 augustus om 21:30 uur in de Bercy Arena in Parijs.

STEPH CURRY

Curry is de absolute ster van de Golden State Warriors en won vier titels in de NBA, brak het record voor het meeste driepunters ooit en pakte al twee keer goud op het WK basketbal. Nog niet eerder deed hij mee aan de Olympische Spelen.
Iets wat nog miste in de carrière van de fenomenale schutter, zo bleek uit een filmpje op social media in 2022. Op reis met zijn teamgenoten gaf Curry aan de gouden plak te willen winnen. “Save me a spot (Bewaar een plekje voor me)”, zei hij in dat filmpje tegen Amerikaanse basketbalbond. Dat zijn trainer bij de Warriors Steve Kerr ook coach zal zijn van het Dream Team maakte het allemaal een stukje makkelijker.

JOEL EMBIID

Naast voormalig MVP’s Curry, LeBron James en Kevin Durant zit er nog eentje in de selectie en dat mag best opvallende genoemd worden. Want Joel Embiid is namelijk een geboren Kameroener die ook over de Franse nationaliteit beschikt.
Embiid werd echter al vroeg ontdekt als basketballer en verhuisde op zijn zestiende naar de Verenigde Staten. Daardoor beschikt hij ook over de benodigde papieren om voor Amerika uit te komen.

Waar kijk je?

Eurosport en discovery+ zenden tijdens de Olympische Spelen van Paris 2024 de strijd om goud, zilver en brons live uit. Net als in Tokio en Peking brengen we je met een groot team van experts en commentatoren alle wedstrijden in Parijs live met alle emoties, reacties, analyses en achtergronden. Volg je ons nieuwe kanaal op Whatsapp al?
Meer dan 3 miljoen sportfans gebruiken inmiddels de app!
Blijf op de hoogte van het laatste nieuws, resultaten en live sport
Download
Deel dit artikel
Advertentie
Advertentie