Populaire Sporten
Alle Sporten
Toon alles

Tokyo 2020 | Verenigde Staten naar halve finale na winst op Spanje

Josse van Bakel

Geupdate 03/08/2021 om 09:45 GMT+2

De Verenigde Staten hebben zich geplaatst voor de halve finales in het basketbaltoernooi. De topfavoriet voor het goud won voor de vierde Olympische Spelen op rij van Spanje. Het werd uiteindelijk 95-81. Slovenië was eerder met 94-70 te sterk voor Duitsland.

Tokyo 2020 | Samenvatting Verenigde Staten - Spanje

Het was de vierde keer op rij dat het Dream Team de Spanjaarden liet struikelen. Twee keer leverde dit Spanje tenminste nog zilver op, maar nu blijven de medailles buiten bereik. Na een wankele start met een nederlaag tegen Frankrijk meldt Team USA zich nu bij de laatste vier.
Bij de laatste vier ontloopt Team USA sowieso de Fransen die eerder te sterk bleken. Team USA staat namelijk tegenover de winnaar van Australië - Argentinië. Het Slovenië van Luka Doncic krijgt het wat dat betreft zwaarder, aangezien het stuit op Frankrijk.
picture

Tokio 2020 | Slovenië oppermachtig langs Duitsland naar halve finale

Mooie cijfers Doncic

De Fransen moeten dan wel eerst eventjes Italië aan de kant schuiven. Zodra dat is gebeurd, mogen de Fransen en Slovenen onderling uitmaken wie (opnieuw) de strijd aangaat met het Dream Team. De Slovenen hadden op hun beurt in de kwartfinale weinig moeite met de Duitsers.
Er werd een verschil van 24 punten gerealiseerd. Doncic flirtte eventjes met een triple-double, voordat hij genoegen moest nemen met ‘slechts’ 20 gerealiseerde punten, 11 assists en 8 rebounds.
Het zou een flinke stunt zijn als Doncic zijn ploeg naar de finale weet te leiden, want de Sloveense basketballers debuteren op de Spelen.

WAAR KIJK JE?

De olympische vlam brandt. Alle sporten zijn live te zien op zowel Eurosport als discovery+. Het olympische basketbaltoernooi is exclusief te zien op Eurosport en discovery+. Een abonnement op discovery+ (inclusief toegang tot alle entertainment programma’s) kost €5,99 per maand en tijdelijk €29,99 per jaar, hier stream je tijdens de Olympische Spelen elke sport en iedere gewonnen medaille. Er is ook het dagelijkse schakelprogramma Medal Zone op Eurosport 1 en discovery+ zodat je niks van alle actie hoeft te missen. Klik hier om een abonnement af te sluiten.
Meer dan 3 miljoen sportfans gebruiken inmiddels de app!
Blijf op de hoogte van het laatste nieuws, resultaten en live sport
Download
Gerelateerde onderwerpen
Deel dit artikel
Advertentie
Advertentie