Het was de vierde keer op rij dat het Dream Team de Spanjaarden liet struikelen. Twee keer leverde dit Spanje tenminste nog zilver op, maar nu blijven de medailles buiten bereik. Na een wankele start met een nederlaag tegen Frankrijk meldt Team USA zich nu bij de laatste vier.
Bij de laatste vier ontloopt Team USA sowieso de Fransen die eerder te sterk bleken. Team USA staat namelijk tegenover de winnaar van Australië - Argentinië. Het Slovenië van Luka Doncic krijgt het wat dat betreft zwaarder, aangezien het stuit op Frankrijk.

Tokio 2020 | Slovenië oppermachtig langs Duitsland naar halve finale

Tokio 2020
Tokyo 2020 | De mooiste acties van Luka Doncic tijdens de Spelen
10/08/2021 OM 08:25

Mooie cijfers Doncic

De Fransen moeten dan wel eerst eventjes Italië aan de kant schuiven. Zodra dat is gebeurd, mogen de Fransen en Slovenen onderling uitmaken wie (opnieuw) de strijd aangaat met het Dream Team. De Slovenen hadden op hun beurt in de kwartfinale weinig moeite met de Duitsers.
Er werd een verschil van 24 punten gerealiseerd. Doncic flirtte eventjes met een triple-double, voordat hij genoegen moest nemen met ‘slechts’ 20 gerealiseerde punten, 11 assists en 8 rebounds.
Het zou een flinke stunt zijn als Doncic zijn ploeg naar de finale weet te leiden, want de Sloveense basketballers debuteren op de Spelen.

WAAR KIJK JE?

De olympische vlam brandt. Alle sporten zijn live te zien op zowel Eurosport als discovery+. Het olympische basketbaltoernooi is exclusief te zien op Eurosport en discovery+. Een abonnement op discovery+ (inclusief toegang tot alle entertainment programma’s) kost €5,99 per maand en tijdelijk €29,99 per jaar, hier stream je tijdens de Olympische Spelen elke sport en iedere gewonnen medaille. Er is ook het dagelijkse schakelprogramma Medal Zone op Eurosport 1 en discovery+ zodat je niks van alle actie hoeft te missen. Klik hier om een abonnement af te sluiten.
Tokio 2020
Tokyo 2020 | De mooiste acties van Luka Doncic tijdens de Spelen
10/08/2021 OM 08:25
Tokio 2020
Tokio 2020 - USA - Japan - Basketbal – Olympische hoogtepunten
08/08/2021 OM 07:15