Populaire Sporten
Alle Sporten
Toon alles

Wereldbeker | Roeiseland verstevigt leiderspositie na afgetekende overwinning in Le Grand Bornand

Wian Slendebroek

Geupdate 16/12/2021 om 16:20 GMT+1

Marte Olsbu Roeiseland heeft haar eerste wereldbekeroverwinning van het seizoen op de sprint gepakt. De Noorse die al wel twee keer de beste was op de achtervolging, breidt door haar zege in het Franse Le Grand Bornand haar leiding in het wereldbekerklassement flink uit.

Wereldbeker | Roeiseland verstevigt leiderspositie na afgetekende overwinning in Le Grand Bornand

Een vol stadion en een heerlijk Alpenzonnetje zorgden voor een prachtige achtergrond bij de wedstrijd. De goede omstandigheden zorgden echter niet voor meer foutloze schietbeurten. Onder meer Hanna Öberg, Denise Hermann en Hanna Sola, die de vorige wedstrijd in Hochfilzen nog wist te winnen, moesten tweemaal de strafronde in.
Roeiseland bleef wel foutloos en was ook snel in haar schietbeurten. Hierdoor kon de Noorse de Franse Anaïs Bescond met vijftien seconden voor blijven. Bescond en Roeiseland ontliepen elkaar qua skitijden vrijwel niets, maar de Franse was vijftien seconden langzamer op de schietbaan dan de Noorse.

Schietfouten

Elvira Öberg, die het hele seizoen al overtuigd op de ski’s, kon ook vandaag ondanks twee schietfouten op het podium komen. De Zweedse leider van het jongerenklassement kwam zestien seconden later over de streep dan Roeiseland. De Oostenrijkse Lisa Theresa Hauser die wel foutloos bleef, eindigde op 24 secoden als vierde.
Door haar zege vergroot Roeiseland de voorsprong in het wereldbekerklassement met 23 punten. De Noorse leidt met 336 punten, Dzhinara Alimbekava volgt op 275 punten.
Meer dan 3 miljoen sportfans gebruiken inmiddels de app!
Blijf op de hoogte van het laatste nieuws, resultaten en live sport
Download
Gerelateerde onderwerpen
Deel dit artikel
Advertentie
Advertentie