Le Grand-Bornand | Magnusson pakt eerste wereldbekerzege ooit, thuisfavoriet Chauveu verrast met vierde plek

Menno Waebeke

Geupdate 16/12/2022 om 16:05 GMT+1

Anna Magnusson heeft de sprint in Le Grand-Bornand op haar naam geschreven. Het is haar eerste zege in de wereldbeker ooit. De 27-jarige Zweedse versloeg haar landgenote Linn Persson. Thuisfavoriet Sophie Chauveu verraste het Franse publiek met een knappe vierde plaats.

Anna Magnusson tijdens de wereldbeker in het Finse Kontiolahti.

Magnusson pakte op de Olympische Spelen van 2018 zilver met Zweden op de relay, maar een individuele overwinning haalde ze nog niet. Daar is vrijdag dus verandering in gekomen, ze was foutloos in het schieten en was ook snel genoeg voor de zege.
Persson maakte wel een foutje tijdens het schieten, maar kon de achterstand op haar jongere landgenoot niet meer inhalen. Ze eindigde uiteindelijk op 12,8 seconden van Magnusson op de tweede plaats. De Duitse Denise Hermann-Wick vervolledigt het podium.
De Franse Julia Simon blijft met 336 punten de leider in de wereldbeker. Hermann-Wick doet met haar podiumplek goede zaken en staat met 300 punten voorlopig op de tweede plaats. Winnares Magnusson zien we terug op plek elf.

Franse verrassing

In een bizarre wedstrijd was het de Franse thuisfavoriet Sophie Chauveu die op het einde van de wedstrijd even nog aanspraak leek te maken op de overwinning. De Française kwam voor vandaag nog nooit verder dan een zeventiende plaats.
In de laatste ronde viel Chauveu echter een beetje stil. Uiteindelijk eindigde ze op een meer dan verdienstelijke vierde plaats en na afloop werd ze op de schouders genomen door haar Franse collega’s.