De verschillen zijn tijdens een achtervolging zelden zo groot als vandaag. Roeiseland was net als op de sprint razendsnel op de sprint en ook al noteerde ze een misser tijdens haar eerste staande schietbeurt, verder bleef ze foutloos.
Ook al haar concurrenten noteerden minimaal één misser, waardoor de voorsprong intact bleef en zelfs groeide. De marge bedroeg uiteindelijk zo’n anderhalve minuut en als koploopster kon ze na haar laatste schietbeurt – bij het ingaan van de laatste ronde – al juichen. Dat is zelden vertoond!

Beijing 2022 | Roeiseland is oppermachtig op sprint en pakt derde medaille van Spelen

Beijing 2022
Beijing 2022 | Herbert Cool neemt ons nog één keer mee naar het olympisch biatlon
20/02/2022 OM 13:38

Meest succesvolle atleet

Roeiseland is voorlopig de meest succesvolle sporter van Beijing 2022. Ze won goud bij de mixed relay, de sprint en nu dus de achtervolging, terwijl de individuele wedstrijd al brons opleverde. Met de estafette en massastart nog te gaan, liggen er meer kansen op eremetaal.
De pas 22-jarige Elvira Oeberg finishte als tweede. Het zilver is voor de Zweedse een beloning van een tot dusver fenomenaal seizoen, waarin ze de ene na de andere podiumplaats pakte. Des te groter zal de opluchting zijn dat ze het ook tijdens de Winterspelen kon laten zien. Het was Oebergs tweede zilveren plak.

Tandrevold stort in

Tiril Eckhoff kwam na een spannende laatste ronde als derde binnen. Ze had al goud in haar collectie van de mixed relay en pakt nu ook een individuele medaille. Eckhoff bleef Hanna Sola voor, die tijdens de achtervolging klom van plek 26 naar plaats vier.
De druiven waren zuur voor Ingrid Landmark Tandrevold, die in de slotronde de strijd om zilver verloor en op de laatste meters er compleet doorheen zakte en slechts als veertiende finishte. Tandrevold kwam volledig uitgeput aan de meet en had verzorging nodig.

WAAR KIJK JE?

De olympische vlam brandt! Twee weken lang worden we tijdens de Olympische Spelen getrakteerd op prachtige topsport terwijl er wordt gestreden om olympische medailles. Iedere minuut van de Olympische Spelen Beijing 2022 zie je op discovery+. Kijk alle streams van alle onderdelen van start tot finish. Tot 20 februari betaal je €29.99 voor een jaar lang sport.
Beijing 2022
Beijing 2022 | Herbert Cool neemt ons nog één keer mee naar het olympisch biatlon
20/02/2022 OM 13:37
Beijing 2022
Beijing 2022 | Fillon Maillet staat één van zijn gouden medailles af aan Braisaz-Bouchet
19/02/2022 OM 09:40