Populaire Sporten
Alle Sporten
Toon alles

Canmore | Johannes Thingnes Bø wint afsluitende massastart - en wereldbeker bovendien

Eurosport
DoorEurosport

Gepubliceerd 18/03/2024 om 13:00 GMT+1

Johannes Thingnes Bø heeft in Canmore beslag gelegd op zowel de laatste massastart als het winnen van de wereldbeker overall. De Noor bleef niet foutloos op het laatste onderdeel van de winter 2023/2024, maar het was alsnog voldoende om met ruime marge te winnen.

Canmore | Johannes Thingnes Bø wint afsluitende massastart - en wereldbeker bovendien

Het winnen van de massastart betekende dat Bø ook het winnen van de wereldbeker – en daarmee de kristallen globe – veiligstelde. Hij was duidelijk de beste biatleet van afgelopen winter, al ging het dit keer niet helemaal vanzelf.
Bø won regelmatig en pakte zelfs diverse wereldtitels, maar is wel eens dominanter geweest. Aangezien de Olympische Spelen van Milano Cortina 2026 nog wel eventjes weg zijn, is dat geen enkele reden voor zorgen, maar de concurrentie hoopt voor die tijd ongetwijfeld nog een stapje te zetten.
picture

Nove Mesto 2024 | Vroege misser weerhoudt Johannes Thingnes Bø niet van wereldtitel Massastart

85ste Wereldbeker-zege voor Bø

Het was voor Bø de 85ste Wereldbeker-overwinning uit zijn carrière. Op de all-time ranglijst staat slechts de legendarische Ole Einar Björndalen nog boven hem. De teller van Björndalen staat op maar liefst 96 zeges. Dat is dus nog wel eventjes weg, maar tegelijkertijd een mooi doel voor de dertigjarige.
Voor de volledigheid: Johannes Dale-Skjevdal finishte 44 seconden later als nummer twee, Emilien Jacquelin werd derde en eiste de laatste podiumplaats op.
picture

Nove Mesto 2024 | Vroege missers inspireren Johannes Thingnes Bø tot gouden inhaalrace

WAAR KIJK JE?

Alle vormen van wintersport, waaronder biatlon, kijk je op de kanalen van Eurosport en discovery+. Wil je echt niets missen? Kies dan voor een reclamevrije stream voor optimaal kijkplezier. Volg je ons nieuwe kanaal op Whatsapp al?
Meer dan 3 miljoen sportfans gebruiken inmiddels de app!
Blijf op de hoogte van het laatste nieuws, resultaten en live sport
Download
Deel dit artikel
Advertentie
Advertentie