Populaire Sporten
Alle Sporten
Toon alles

Canmore | Lisa Vittozzi legt beslag op overall wereldbeker - Jeanmonnot wint laatste massastart

Eurosport
DoorEurosport

Gepubliceerd 18/03/2024 om 11:11 GMT+1

Lisa Vittozzi heeft voor het eerst in haar carrière de overall-wereldbeker biatlon gewonnen. De Italiaanse verzamelde in de winter van 2023/2024 de meeste punten en wordt beloond met een kristallen globe. Vittozzi versloeg in de staart van het seizoen Ingrid Landmark Tandrevold, die lange tijd in het gele hesje skiede.

Canmore | Lisa Vittozzi legt beslag op overall wereldbeker - Jeanmonnot wint laatste massastart

De massastart in Canmore vergeet Vittozzi het liefst zo snel mogelijk, aangezien ze liefst vijf strafronden moest afleggen als gevolg van missers bij het schieten, maar ondanks het uitblijven van een laatste topklassering, kwam alles op z’n pootjes terecht.
Vol van emotie en gedrapeerd in de Italiaanse vlag kwam Vittozzi over de finish, waar ze als eerste een dikke knuffel kreeg van Tandrevold. Dat was een zeer sportief gebaar van de Noorse, die als leidster in de strijd om de Wereldbeker naar Canmore was afgereisd.
picture

Soldier Hollow | Lou Jeanmonnot blijft Lisa Vittozzi nipt voor in afsluitende sprint Pursuit

Jeanmonnot onderstreept kracht van Frankrijk

Het zat er in de laatste wedstrijd van het seizoen echter niet meer in om Vittozzi uit het gele hesje te wippen. Lou Jeanmonnot onderstreepte vooraan nog maar eens de kracht van de Fransen door de laatste wedstrijd van het seizoen te winnen.
Dat was genoeg voor discipline-winst, maar niet genoeg voor de algehele Wereldbeker. Die komt toe aan Vittozzi, of ze het nu kan geloven of niet!
picture

Nove Mesto 2024 | Vittozzi pakt eerste gouden individuele medaille – Hettich verrast, Simon derde

WAAR KIJK JE?

Alle vormen van wintersport, waaronder biatlon, kijk je op de kanalen van Eurosport en discovery+. Wil je echt niets missen? Kies dan voor een reclamevrije stream voor optimaal kijkplezier. Volg je ons nieuwe kanaal op Whatsapp al?
Meer dan 3 miljoen sportfans gebruiken inmiddels de app!
Blijf op de hoogte van het laatste nieuws, resultaten en live sport
Download
Gerelateerde onderwerpen
Deel dit artikel
Advertentie
Advertentie