Populaire Sporten
Alle Sporten
Toon alles

Hochfilzen | Johannes Thingnes Bø voor het eerst dit seizoen weer op hoogste trede na knappe race

Eurosport
DoorEurosport

Geupdate 09/12/2023 om 13:42 GMT+1

Johannes Thingnes Bø heeft de achtervolging in het Oostenrijkse Hochfilzen gewonnen. De Noor, die dit seizoen nog niet in topvorm verkeert, was voor het eerst de snelste. Niet alleen Bø overtuigde ook de andere Noren waren sterk. De plekken 1 tot en met 4 werden allemaal bezet door een Noor.

Hochfilzen | Johannes Thingnes Bø voor het eerst dit seizoen weer op hoogste trede na knappe race

Bø moest in de achtervolging nadat hij eerder deze week elfde werd op de sprint. Alleen met een bijna foutloze race zou hij zijn 47 seconden achterstand op zijn broer Tarjei goed kunnen maken.
Dat deed Bø dan ook. Alleen bij de eerste schietbeurt miste hij een schot. Voor de rest bleef hij foutloos. Gecombineerd met een snelle skitijd leverde hem dat een voorsprong op de finish op van 22 seconden op zijn landgenoot Johannes Dale, die drie keer de mist in ging. Winnaar van de sprint, Tarjei Bø, kwam als derde binnen. Hij schoot twee keer naast de schietschijf.
Sturla Holm Laegreid, die donderdag tweede werd op de sprint, begon de wedstrijd goed. Na een eerste foutloze schietbeurt stond hij op de eerste plek. Daarna ging hij nog twee keer de mist in, waardoor hij een podiumplek verspeelde.

Wereldbeker

Tarjei Bø neemt met zijn derde plek de leiding over van de Zweed Sebastian Samuelsson in de algemene wereldbeker. Johannes Thingnes stijgt naar de derde plek. Het zit allemaal nog dichtbij elkaar: dit seizoen werden de vijf gehouden wereldbekerwedstrijden door vijf verschillende biatleten gewonnen.

WAAR KIJK JE?

Alle vormen van wintersport, waaronder biatlon, kijk je op de kanalen van Eurosport en discovery+. Wil je echt niets missen? Kies dan voor een reclamevrije stream voor optimaal kijkplezier. Volg je ons nieuwe kanaal op Whatsapp al?
Meer dan 3 miljoen sportfans gebruiken inmiddels de app!
Blijf op de hoogte van het laatste nieuws, resultaten en live sport
Download
Gerelateerde onderwerpen
Deel dit artikel
Advertentie
Advertentie