Populaire Sporten
Alle Sporten
Toon alles

Hochfilzen | Niet de ene maar de andere Bø wint - 35-jarige Tarjei snelste op de sprint

Eurosport
DoorEurosport

Gepubliceerd 08/12/2023 om 13:39 GMT+1

Tarjei Bø heeft de sprint in Hochfilzen op zijn naam geschreven. De Noorse biatleet kwam bovendrijven tegen het einde van de sprint, waarin het schieten zo gemakkelijk nog niet bleek. Bø bleef net als Sturla Holm Laegreid foutloos, waarna een secondenspel ontstond dat door de 35-jarige werd gewonnen.

Hochfilzen | Niet de ene maar de andere Bø wint - 35-jarige Tarjei snelste op de sprint

Meestal is het niet Tarjei, maar Johannes Thingnes Bø die huishoudt op de verschillende disciplines, maar dit keer was de oudere broer de beste. Johannes Thingnes deed vanwege missers op de schietbaan niet meer mee om de overwinning.
Het schieten bleek sowieso zo gemakkelijk nog niet. De sneeuw in Hochfilzen was weliswaar perfect, maar de vaantjes gaven weg dat de wind een factor van belang was. Zo leek het er eventjes op dat de winnaar niet foutloos was totdat de Noren alsnog van zich deden spreken.
Het verschil tussen Bø en Laegreid was minimaal, vandaar dat de vingers gekruist werden voor een goede afloop. Met succes, want Bø trok aan het langste eind. Sebastian Samuelsson mocht als nummer drie naar het podium. Hij bleef Martin Ponsiluoma nipt voor.
picture

Östersund | Pijlsnelle Sebastian Samuelsson wint voor thuispubliek ondanks missers op schietbaan

Waar kijk je?

Alle vormen van wintersport, waaronder biatlon, kijk je op de kanalen van Eurosport en discovery+. Wil je echt niets missen? Kies dan voor een reclamevrije stream voor optimaal kijkplezier. Volg je ons nieuwe kanaal op Whatsapp al?
Meer dan 3 miljoen sportfans gebruiken inmiddels de app!
Blijf op de hoogte van het laatste nieuws, resultaten en live sport
Download
Gerelateerde onderwerpen
Deel dit artikel
Advertentie
Advertentie