Populaire Sporten
Alle Sporten
Toon alles

Östersund | Nieuwe generatie staat op - Winst voor Jeanmonnot, podium voor Knotten en Arnekleiv

Mathieu Hilgersom

Geupdate 01/12/2023 om 16:06 GMT+1

Lou Jeanmonnot heeft verrast met de winst in de sprint over 7,5 kilometer bij de wereldbeker in Östersund. Het betekende de eerste zege voor de 25-jarige Francaise. De Noorse vrouwen Karoline Knotten en Juni Arnekleiv completeerden het podium. Het drietal bracht de gevestigde orde een harde nederlaag toe.

Östersund | Nieuwe generatie staat op - Winst voor Jeanmonnot, podium voor Knotten en Arnekleiv

Het verschil maakte Jeanmonnot door haar race perfect in te delen. Na haar eerste schietbeurt bezette ze slechts de vierde plaats. Door foutloos te blijven, en dus geen strafronde te hoeven skiën, kwam ze na schietbeurt twee als snelste door. Met een weergaloze eindsprint maakte ze vervolgens het succes compleet.
Vlak daarvoor had Knotten de snelste tijd overgenomen van haar verrassende landgenote Arnekleiv, die nog niet eerder een podiumplek pakte. De Duitse vrouwen Franziska Preuss en Vannessa Voigt deden het opnieuw goed met de plekken vier en vijf. Vorige week stonden zij nog op het podium van de 15 kilometer.

Nieuwe leider

Lisa Vittozzi eindigde, ondanks dat ze foutloos schoot, slechts als negende. Hierdoor gaf de Italiaanse haar koppositie in de wereldbeker weg. Preuss en Knotten gaan nu samen aan de leiding.

Waar kijk je?

Alle vormen van wintersport, waaronder biatlon, kijk je op de kanalen van Eurosport en discovery+. Wil je echt niets missen? Kies dan voor een reclamevrije stream voor optimaal kijkplezier.
Meer dan 3 miljoen sportfans gebruiken inmiddels de app!
Blijf op de hoogte van het laatste nieuws, resultaten en live sport
Download
Gerelateerde onderwerpen
Deel dit artikel
Advertentie
Advertentie