Populaire Sporten
Alle Sporten
Toon alles

Östersund | Slotloopster Hanna Öberg gaat mist in bij laatste schietbeurt - Noorwegen profiteert

Eurosport
DoorEurosport

Gepubliceerd 29/11/2023 om 17:18 GMT+1

Het is de Zweedse biatlondames op de estafette nog nooit gelukt om te zegevieren voor eigen publiek. Helaas moeten ze nog langer geduld hebben. Hoe dichtbij de Zweedse ploeg ook kwam, het liep in Östersund toch weer mis. Noorwegen profiteerde van slechte schietbeurten van slotloopster Hanna Öberg.

Östersund | Slotloopster Hanna Öberg gaat mist in bij laatste schietbeurt - Noorwegen profiteert

Öberg begon met een mooie voorsprong als slotloopster voor Zweden, maar kon het niet afmaken. De voorlaatste schietbeurt verliep al niet neer wens, want ze moest herladen en zag op die manier de Noorse equipe al iets van de achterstand af knabbelen.
Zo kon het gebeuren dat Zweden en Noorwegen vlak naast elkaar oplijnden voor de beslissing in de estafette. Het staand schieten ging Ingrid Landmark Tandrevold beduidend beter af dan Öberg, die onder druk maar liefst drie missers op rij noteerde en zelfs de strafronde in moest.
Tandrevold ondertussen was los en toen ze met succes haar laatste schot had gelost, kon de overwinning Noorwegen niet meer ontgaan. Het verschil aan de finish bedroeg 40+ seconden. Zweden zakte kort terug naar plaats drie, maar zou wel als tweede over de finish komen.
picture

Östersund | Ongelooflijk! Preuss komt een tiende tekort om Vitozzi te verslaan

WAAR KIJK JE?

Alle vormen van wintersport, waaronder biatlon, kijk je op de kanalen van Eurosport en discovery+. Wil je echt niets missen? Kies dan voor een reclamevrije stream voor optimaal kijkplezier.
Meer dan 3 miljoen sportfans gebruiken inmiddels de app!
Blijf op de hoogte van het laatste nieuws, resultaten en live sport
Download
Gerelateerde onderwerpen
Deel dit artikel
Advertentie
Advertentie