Populaire Sporten
Alle Sporten
Toon alles

Soldier Hollow | Eric Perrot boekt allereerste World Cup-overwinning in zijn loopbaan

Eurosport
DoorEurosport

Gepubliceerd 11/03/2024 om 11:16 GMT+1

Eric Perrot hoeft niet langer te wachten op zijn eerste overwinning in de World Cup. De Fransman was in Solder Hollow, kort voor het einde van de winter 2023/2024 de allerbeste op de 10 kilometer sprint. De prestatie was voor Perrot zelfs goed genoeg om eindelijk plaats te mogen nemen op de hoogste trede van het podium.

Soldier Hollow | Eric Perrot boekt allereerste World Cup-overwinning in zijn loopbaan

Perrot – met korte mouwen – schoot uitstekend en was ook op de ski’s snel onderweg, wat een soort van garantie betekent voor succes. De Fransman bleef landgenoot Emilien Jacquelin en John-Olav Botn voor.
Zowel Perrot als Jacquelin maakte deel uit van de Franse ploeg die teleurstelde op de estafette, wat voor frisse motivatie zorgde in dat kamp. Dat bleek wel, want in de individuele proef was vervolgens sprake van een dubbelzege.
Ook Botn verdient aandacht. De Noor ging pas voor de vierde keer van start in een World Cup en heeft dus nu al een podiumplaats binnen.
picture

Soldier Hollow | Lou Jeanmonnot blijft Lisa Vittozzi nipt voor in afsluitende sprint Pursuit

WAAR KIJK JE?

Alle vormen van wintersport, waaronder biatlon, kijk je op de kanalen van Eurosport en discovery+. Wil je echt niets missen? Kies dan voor een reclamevrije stream voor optimaal kijkplezier. Volg je ons nieuwe kanaal op Whatsapp al?
Meer dan 3 miljoen sportfans gebruiken inmiddels de app!
Blijf op de hoogte van het laatste nieuws, resultaten en live sport
Download
Gerelateerde onderwerpen
Deel dit artikel
Advertentie
Advertentie