Populaire Sporten
Alle Sporten
Toon alles

Formule E | Wereldkampioen De Vries wint met Mercedes eerste ePrix van 2022

Eurosport
DoorEurosport

Geupdate 28/01/2022 om 21:06 GMT+1

Wereldkampioen Nyck de Vries is het verdedigen van zijn titel in de Formule E uitstekend begonnen. De Nederlander stuurde zijn elektrische Mercedes als eerste over de finish tijdens de eerste ePrix van het nieuwe seizoen, die werd verreden in Diriyah.

Formule E | Wereldkampioen De Vries wint met Mercedes eerste ePrix van 2022

De Vries bekroonde een succesvol seizoen vorig jaar door zijn naam als eerste wereldkampioen ooit bij te schrijven in de geschiedenisboeken. Het kampioenschap bestaat weliswaar al langer, sinds 2014, maar kreeg in 2021 ook de officiële status van FIA-wereldkampioenschap.
De timing van De Vries was uitstekend en hetzelfde kan worden gezegd van de race die hij reed bij de ouverture van 2022 in Saoedi-Arabië. Hoewel hij vanaf de derde plaats startte, reed hij als winnaar onder de zwart/wit-geblokte vlag door.

Vandoorne loopt attack mode mis

De Vries profiteerde optimaal van een missertje van koploper en teamgenoot Stoffel Vandoorne, die de ‘attack mode’ wilde activeren door kort na een neutralisatie van de safetycar een wijde bocht te nemen, maar de sensor miste en dus tijdsverlies opliep. Het verschil in snelheid was direct zó groot dat De Vries de leiding kon overnemen zonder de eerste plek daarna nog af te staan.
Hoewel er geen maat stond op de dominante Mercedessen – de fabrikant stopt na dit seizoen overigens met deelname aan de Formule E – lukte het Vandoorne dus toch om de zege te laten glippen. De Belg krijgt dit weekeinde tijdens de tweede race nog wel een nieuwe kans.

Dominantie

De kans lijkt groot dat Mercedes dan opnieuw onderling uitmaakt wie er wint, aangezien het verschil met naaste achtervolger Jake Dennis (Andretti Autosport) maar liefst een kleine negen seconden bedroeg. Seizoen 2022 bestaat in totaal uit zestien races.
Meer dan 3 miljoen sportfans gebruiken inmiddels de app!
Blijf op de hoogte van het laatste nieuws, resultaten en live sport
Download
Gerelateerde onderwerpen
Deel dit artikel
Advertentie
Advertentie