Populaire Sporten
Alle Sporten
Toon alles

Monaco | Mitch Evans en Nick Cassidy boeken één-tweetje voor Jaguar op heilige grond

Matthijs Klerkx

Gepubliceerd 27/04/2024 om 21:17 GMT+2

Eindelijk was het raak voor Mitch Evans in Monaco. De Nieuw-Zeelander leidde al vier keer de ePrix van Monaco zonder te kunnen winnen en stond al drie keer op het podium, maar nu liet hij de zege niet meer uit handen glippen. Dit mede door perfect werk van teamgenoot Nick Cassidy, die voor Jaguar het één-tweetje in de iconische straten van Monte Carlo compleet maakte.

Monaco | Mitch Evans en Nick Cassidy boeken één-tweetje voor Jaguar op heilige grond

Pascal Wehrlein startte vanaf Pole Position, maar de Duitser zag al snel Stoffel Vandoorne langszij komen. De Belg had echter ook al op tijd in de gaten dat hij niet de Monaco ePrix zou gaan winnen. Daarvoor waren de Jaguars nu eenmaal te snel.
Edoardo Mortara ramde keihard de muur bij het inrijden van Piscine en zorgde voor een eerste gele vlag. Kort na de herstart kwam Evans in de tiende ronde aan de leiding te liggen, waarna de Nieuw-Zeelander meteen zag dat land- en teamgenoot Cassidy doorstootte naar P2. Vanaf dat moment kon Jaguar de race compleet controleren en reed Evans naar de zege. Vandoorne mocht nog mee het podium op als nummer drie.
In de WK-stand komt Cassidy op die manier dichter bij leider Wehrlein, die met 102 punten zeven stuks meer heeft dan de Nieuw-Zeelander. Jake Dennis staat derde met 89 punten.

Waar kijk je?

Het Formule E-seizoen 2024 is aan! Oud-kampioen Nyck de Vries keert terug en gaat proberen Jake Dennis van de troon te stoten. Dat niet alleen: met Robin Frijns, Stoffel Vandoorne en vele andere topcoureurs wordt dit weer een seizoen vol Attack Modes! Je ziet alles via Eurosport en discovery+! Volg je ons kanaal op Whatsapp al?
Meer dan 3 miljoen sportfans gebruiken inmiddels de app!
Blijf op de hoogte van het laatste nieuws, resultaten en live sport
Download
Deel dit artikel
Advertentie
Advertentie