Populaire Sporten
Alle Sporten
Toon alles

Diriyah | Robin Frijns snelt achter winnaar Cassidy naar tweede plaats - keert terug op podium ePrix

Eurosport
DoorEurosport

Geupdate 28/01/2024 om 10:57 GMT+1

Robin Frijns weet weer hoe de champagne smaakt in de Formule E. De Nederlander kende vorig jaar een moeizaam seizoen in de elektrische raceklasse en bleef ver verwijderd van de ereplaatsen, maar een terugkeer naar Envision Racing doet hem duidelijk nu al goed. Frijns werd in de tweede ePrix van Diriyah tweede achter Nick Cassidy.

Diriyah | Robin Frijns snelt achter winnaar Cassidy naar tweede plaats - keert terug op podium ePrix

De uiteindelijke verschillen tijdens race twee waren klein in de straten van de Saoedische stad. De toptien finishte vlak bij elkaar, al was het optisch spannender dan in de praktijk. Het zag er namelijk al lange tijd naar uit dat Cassidy zou winnen.
Cassidy sloeg zijn slag na enkele ronden door een goede strategie te kiezen bij het verplicht oprapen van de attack modus, waarvoor je van je ideale lijn moet. Frijns verloor op dat moment de leiding, die hij bij de start met een gedurfde inhaalactie nog had afgepakt van pole-sitter Oliver Rowland.
Cassidy en Frijns reden vervolgens weg bij de rest van het veld, maar moesten daarvoor wel wat van hun energievoorraad inleveren. Daardoor konden de overige deelnemers later weer dichterbij komen. Eén keertje keek Rowland of de deur bij Frijns open stond, maar dit bleek niet het geval.
picture

Mexico-Stad | Frijns crasht dit keer zonder erg, De Vries speelt bijrol - Pascal Wehrlein wint

Opsteker voor Frijns, De Vries buiten de punten

In slagorde kwamen de drie over de finish: Cassidy één, Frijns twee en Rowland dus drie. Frijns mocht weer eens naar het podium en dat was een welkome opsteker, want vorig seizoen verliep teleurstellend met een handblessure en tegenvallende prestaties. Dit terwijl Frijns in de Formule E heeft laten zien prima met regelmaat naar het podium te kunnen rijden.
Nyck de Vries werd zelfs de eerste officiële wereldkampioen Formule E, maar dit jaar kan hij nog geen indruk maken. De auto’s van Mahindra Racing bevolken telkens de achterhoede en het lukt De Vries niet om zich daar aan te ontworstelen. Hij finishte buiten de punten.
picture

Diriyah | Bekijk hoogtepunten van eerste ePrix dit weekend - gewonnen door Jake Dennis

Cassidy nieuwe leider

Dankzij ook nog een derde plaats opgepikt tijdens de eerste race in Diriyah – gewonnen door Jake Dennis – is Cassidy tevens de nieuwe leider in het kampioenschap. Het verschil met Pascal Wehrlein bedraagt al negentien punten. Frijns staat voorlopig zevende en hoopt verder omhoog te kijken.
Als gevolg van het annuleren van races is de volgende ePrix pas half maart, in São Paulo.

WAAR KIJK JE?

Het Formule E-seizoen 2024 is aan! Oud-kampioen Nyck de Vries keert terug en gaat proberen Jake Dennis van de troon te stoten. Dat niet alleen: met Robin Frijns, Stoffel Vandoorne en vele andere topcoureurs wordt dit weer een seizoen vol Attack Modes! Je ziet alles via Eurosport en discovery+! Volg je ons nieuwe kanaal op Whatsapp al?
Meer dan 3 miljoen sportfans gebruiken inmiddels de app!
Blijf op de hoogte van het laatste nieuws, resultaten en live sport
Download
Gerelateerde onderwerpen
Deel dit artikel
Advertentie
Advertentie