Populaire Sporten
Alle Sporten
Toon alles

Misano | Race vol incidenten kent nog twist na vallen van de vlag - Diskwalificatie Da Costa

Eurosport
DoorEurosport

Gepubliceerd 13/04/2024 om 21:51 GMT+2

Antonio Felix da Costa heeft het winnen van de ePrix van Misano uitgebreid gevierd. Maar uiteindelijk staat hij met lege handen. De Portugees werd gediskwalificeerd, als gevolg van een probleem met zijn gaspedaal. Dit betekende het zoveelste incident op een spectaculaire middag. De winst komt nu toe aan Oliver Rowland.

Misano | Race vol incidenten kent nog twist na vallen van de vlag - Diskwalificatie Da Costa

Het was volop duwen en trekken op het circuit van Misano, waar de Formule E is neergestreken. Duw- en trekwerk, botsingen, mislukte inhaalacties en gestoten neuzen… er gebeurde van alles in Italië en zelfs na de festiviteiten op het podium was het nog niet klaar, want er volgde nog een diskwalificatie.
Het veld zat de gehele race in Misano dicht bij elkaar en ook de koploper wisselde telkens van naam. Nick Cassidy, Mitch Evans en Sébastien Buemi reden beurtelings op kop, maar de slipstreams waren zo sterk dat er volop inhaalacties plaatsvonden. De meeste gewezen leiders vonden het dan ook niet erg om weer te kunnen schuilen.
picture

São Paulo | Sam Bird haalt Mitch Evans in laatste bochten in en wint knotsgekke EPrix

Bijrol voor De Vries en Frijns

Aangezien Da Costa erin was geslaagd om de meeste batterij te sparen van allemaal, kon hij in de slotfase sterk komen opzetten. Zo gezegd, zo gedaan en hij stuurde zijn Porsche richting overwinning. Enkele uren later stond Da Costa echter in zijn hemd, een overwinningsduik ten spijt, omdat hem de zege werd ontnomen. Daardoor ging de winst over naar Rowland.
De tweede ePrix van Misano wordt zondagmiddag verreden. Nyck de Vries en Robin Frijns hopen dan ook in het verhaal voor te komen, want deze zaterdag speelden ze slechts een kleine bijrol.

WAAR KIJK JE?

Het Formule E-seizoen 2024 is aan! Oud-kampioen Nyck de Vries keert terug en gaat proberen Jake Dennis van de troon te stoten. Dat niet alleen: met Robin Frijns, Stoffel Vandoorne en vele andere topcoureurs wordt dit weer een seizoen vol Attack Modes! Je ziet alles via Eurosport en discovery+! Volg je ons kanaal op Whatsapp al?
Meer dan 3 miljoen sportfans gebruiken inmiddels de app!
Blijf op de hoogte van het laatste nieuws, resultaten en live sport
Download
Gerelateerde onderwerpen
Deel dit artikel
Advertentie
Advertentie