Populaire Sporten
Alle Sporten
Toon alles

Jakarta | Pascal Wehrlein wint en pakt leiding in WK-stand weer terug

Eurosport
DoorEurosport

Gepubliceerd 04/06/2023 om 22:45 GMT+2

Pascal Wehrlein kende een goede double header in Jakarta in de Formule E. De Duitser won ePrix 10 en pakte in ePrix 11 de WK-leiding weer in handen. Nick Cassidy ging na Monaco aan de leiding, maar kon met een zevende en achttiende plek in Indonesië geen potten breken. Jake Dennis werd twee keer tweede en mengt zich ook in de titelstrijd.

Jakarta | Pascal Wehrlein wint en pakt leiding in WK-stand weer terug

Maximilian Günther had zich op Pole Position genesteld, maar zag tijdens de eerste ePrix van de twee die in Jakarta werden verreden landgenoot Pascal Wehrlein langszij komen. Na zijn twee zeges in Saudi-Arabië eerder dit jaar mocht Wehrlein - die een verleden in de Formule 1 heeft - voor de derde keer dit seizoen juichen.
In de tweede race was het dan toch raak voor Günther. Hij werd de zevende verschillende ePrix-winnaar van het seizoen 2022/2023 en zag dat net als in de eerste race Jake Dennis tweede werd. Die heeft zodoende in de WK-stand - waar Wehrlein de leiding opnieuw in handen kreeg van een matig presterende Nick Cassidy - nog één puntje achterstand op de Duitse ranglijstleider. De volgende ePrix vindt op 24 juni plaats in Portland, Oregon.

Waar kijk je?

Formule E kijk je live en reclamevrij op de platforms van Eurosport en discovery+. Van de eerste E-Prix in Mexico City tot en met de afsluitende race in Londen, wij zijn van de partij met Nederlands commentaar. Kijk wie er in de voetsporen treedt van Nyck de Vries en Stoffel Vandoorne!
Meer dan 3 miljoen sportfans gebruiken inmiddels de app!
Blijf op de hoogte van het laatste nieuws, resultaten en live sport
Download
Deel dit artikel
Advertentie
Advertentie