Populaire Sporten
Alle Sporten
Toon alles

Mexico-Stad | Frijns crasht dit keer zonder erg, De Vries speelt bijrol - Pascal Wehrlein wint

Eurosport
DoorEurosport

Geupdate 14/01/2024 om 11:42 GMT+1

Pascal Wehrlein heeft de ePrix van Mexcio-Stad gewonnen. De Duitser was de beste tijdens de seizoensopener van de Formule E door een duel met Sébastien Buemi en Nick Cassidy in zijn voordeel te beslissen. De teruggekeerde ex-wereldkampioen Nyck de Vries kwam niet verder dan een bijrol, terwijl Robin Frijns opnieuw crashte.

Mexico-Stad | Frijns crasht dit keer zonder erg, De Vries speelt bijrol - Pascal Wehrlein wint

Een crash vorig jaar rond deze tijd op het Mexicaanse circuit betekende een gebroken pols en allerlei ellende voor Fijns, die dit keer gelukkig ongedeerd bleef. Zijn race kwam na negen rond echter wel op teleurstellende wijze ten einde.
Teleurstellend verliep het openingsweekend van 2024 ook voor De Vries, die met Mahindra Racing ongetwijfeld op veel meer had gehoopt. De Nederlander bleef ver van de punten verwijderd. De Vries gaf al aan dat er nog heel veel werk is te verrichten, ook omdat er nauwelijks is getest.
picture

Mexico-Stad | Robin Frijns breekt pols bij crash in eerste ronde van nieuw seizoen Formule E

Wehrlein begint opnieuw goed

Het zijn problemen waar Wehrlein geen enkele last van had. De Porsche-coureur reed tijdens een wat saaie race van start tot finish aan de leiding en bleef telkens precies buiten bereik van de concurrentie. Vorig jaar kende Wehrlein ook een goede start van het seizoen met enkele zeges, maar uiteindelijk zakte hij ver weg.
De wereldtitel werd vorig jaar gewonnen door Jake Dennis, die in Mexico slechts als negende over de finish kwam.
picture

Londen | Dennis treedt als wereldkampioen Formule E in voetsporen De Vries en Vandoorne

WAAR KIJK JE?

Het Formule E-seizoen 2024 is aan! Oud-kampioen Nyck de Vries keert terug en gaat proberen Jake Dennis van de troon te stoten. Dat niet alleen: met Robin Frijns, Stoffel Vandoorne en vele andere topcoureurs wordt dit weer een seizoen vol Attack Modes! Je ziet alles via Eurosport en discovery+! Volg je ons nieuwe kanaal op Whatsapp al?
Meer dan 3 miljoen sportfans gebruiken inmiddels de app!
Blijf op de hoogte van het laatste nieuws, resultaten en live sport
Download
Gerelateerde onderwerpen
Deel dit artikel
Advertentie
Advertentie