Populaire Sporten
Alle Sporten
Toon alles

Tokio | Maximilian Günther werkt zich knap naar voren - wordt beloond met overwinning

Eurosport
DoorEurosport

Gepubliceerd 30/03/2024 om 13:51 GMT+1

Maximilian Günther heeft Maserati een overwinning bezorgd in de Formule E. De Duitser was de beste tijdens de ePrix van Tokio, al begon hij zeker niet voren. Günther werkte zich met enkele inhaalacties op knappe wijze naar voren en kreeg daarvoor de ultieme beloning in de vorm van een overwinning.

Formula E - Tokyo - last lap Gunther wins

Foto: Eurosport

Günther zat er het hele weekend al goed bij, maar hij greep net naast pole-position. Oliver Rowland zette de snelste rondetijd eer en de twee zouden elkaar ook in de race weer treffen, terwijl ook Edoarda Mortara zich bemoeide met de strijd om de koppositie tijdens de eerste race van deze klasse in Japan.
Dit betekende dat Günther enkele inhaalacties moest plaatsen. Dit bleek niets teveel gevraagd, ook niet nadat hij twee keer zijn attack modus moest activeren. Hierdoor kwam Günther bruto aan de leiding te liggen, maar moest hij netto het nodige inhaalwerk verrichten.
picture

São Paulo | Sam Bird haalt Mitch Evans in laatste bochten in en wint knotsgekke EPrix

Bijrol voor Frijns en De Vries

Zo gezegd, zo gedaan. Na 25 ronden racen op het nauwe stratencircuit van Tokio pakte Günther de leiding ten koste van Rowland om de koppositie vervolgens niet meer uit handen te geven, al scheelde het weinig in de absolute slotfase. Jake Dennis eindigde dankzij een sterk einde nog als derde.
De Nederlanders speelden geen hoofdrol. Robin Frijns stootte zijn neus, maar werd tenminste nog achtste en staat nu negende in de titelstrijd, terwijl Nyck de Vries als gevolg van een uitvalbeurt puntloos bleef. De Nederlander kent een teleurstellende start bij zijn terugkeer in de Formule E.
picture

Diriyah | Robin Frijns snelt achter winnaar Cassidy naar tweede plaats - keert terug op podium ePrix

WAAR KIJK JE?

Het Formule E-seizoen 2024 is aan! Oud-kampioen Nyck de Vries keert terug en gaat proberen Jake Dennis van de troon te stoten. Dat niet alleen: met Robin Frijns, Stoffel Vandoorne en vele andere topcoureurs wordt dit weer een seizoen vol Attack Modes! Je ziet alles via Eurosport en discovery+! Volg je ons kanaal op Whatsapp al?
Meer dan 3 miljoen sportfans gebruiken inmiddels de app!
Blijf op de hoogte van het laatste nieuws, resultaten en live sport
Download
Gerelateerde onderwerpen
Deel dit artikel
Advertentie
Advertentie