Populaire Sporten
Alle Sporten
Toon alles

F1 | Verstappen wint eerste Grand Prix van 2023 met overmacht - Alonso maakt indruk met plek drie

Kevin van Nunen

Geupdate 05/03/2023 om 18:09 GMT+1

Max Verstappen heeft iets gedaan wat hij nog niet eerder deed: de eerste Grand Prix van het seizoen winnen. De tweevoudig wereldkampioen was oppermachtig in Bahrein en liet niemand in zijn buurt. Teamgenoot Sergio Perez vormde geen partij, laat staan de concurrentie. Fernando Alonso (Aston Martin) maakte indruk in de subtop door als derde te finishen.

Verstappen ging er bij de start vandoor en werd niet meer teruggezien

Foto: Getty Images

Hoeveel indruk Alonso ook maakte met zijn inhaalacties op een Mercedes of Ferrari, het gebeurde allemaal een halve minuut achter Verstappen. Terwijl Alonso zich een weg naar het podium vocht, konden Verstappen, Perez en Red Bull rustig aan doen.
Verstappen zette zijn poleposition bij de start om in de koppositie en had de race in feite vanaf dat moment al in de tas. Perez kende een mindere start en verloor plek twee aan Charles Leclerc. Positie twee verdiende de Mexicaan terug toen de Ferrari-motor van Leclerc ermee ophield. Hij staat meteen 25 punten achter Verstappen.

Leclerc valt uit

Het wegvallen van Leclerc promoveerde niet alleen Perez naar plek twee, maar bood ook Alonso de kans om zijn Aston Martin naar het podium te sturen. De Spanjaard werd in de eerste ronde nog geraakt door teamgenoot Lance Stroll, wat hem een positie kostte, maar hij kende een sterke race in de verrassend snelle Aston Martin en maakte de verrassing waar die velen op basis van de wintertests in deze combinatie zagen.
De podiumplek kwam Alonso toe omdat hij er hard voor moest werken; inhaalacties op Lewis Hamilton (Mercedes) en Carlos Sainz (Ferrari) deden zijn bokaal meer en meer glinsteren. Stroll eindigde ondanks zijn geblesseerde pols(en) als zesde, gevolgd door George Russell en Valtteri Bottas (Alfa Romeo). Pierre Gasly (Alpine) werd negende en het laatste punt werd opgeëist door Alex Albon in zijn Williams.

Nyck de Vries

Nyck de Vries racete de gehele Grand Prix in het middenveld en viel tegen het einde wat terug. Dat was jammer, omdat het scoren van een punt wellicht mogelijk was geweest als hij een pitstop had gemaakt tijdens de virtual safety car toen de Ferrari van Leclerc werd geborgen.
Onderaan de streep doen Verstappen en Red Bull de beste zaken van allemaal, door Ferrari, Mercedes en met name Leclerc direct op achterstand te zetten. De volgende Grand Prix is 19 maart die van Saoedi-Arabië, in de straten van Jeddah.

WAAR VOLG JE HET SPORTNIEUWS?

Al het sportnieuws van voetbal tot wielrennen en van snooker tot biatlon volg je hier bij Eurosport.
Meer dan 3 miljoen sportfans gebruiken inmiddels de app!
Blijf op de hoogte van het laatste nieuws, resultaten en live sport
Download
Gerelateerde onderwerpen
Deel dit artikel
Advertentie
Advertentie