Populaire Sporten
Alle Sporten
Toon alles

F1 | Ferrari doneert miljoen euro aan slachtoffers van overstroming in Emilia Romagna

Maurits ten Kate

Geupdate 21/05/2023 om 23:59 GMT+2

Ferrari heeft een miljoen euro gedoneerd aan de slachtoffers van de overstromingen in de Italiaanse regio Emilia Romagna. Het geld is ook bestemd voor milieu- en klimaatorganisaties die klimaatverandering tegen willen gaan. Door de hevige regenval is de Saterno-rivier overstroomd, en aangezien die naast het cricuit van Imola ligt kan de Grand Prix dit weekend geen doorgang vinden.

Imola

Foto: Getty Images

Het hoofdkantoor van Scuderia ligt op slechts een uur rijden van het 'Autodromo Enzo e Dino Ferrari'. "In moeilijke tijden heeft Ferrari altijd achter zijn gemeenschap gestaan", zei baas Benedetto Vigna. "We wilden een concreet en onmiddellijk antwoord geven op de meest dringende behoeften van de bevolking van Emilia-Romagna, die is beproefd door deze ernstige milieuramp."
Ferrari-teambaas Frederic Vasseur zei woensdag: "Emilia-Romagna is onze regio en het breekt ons hart om te zien wat de bewoners doormaken in deze moeilijke tijden."
De Formule 1 wil zelf ook graag de getroffenen in de regio steunen en startte een inzamelingsactie. "Ook de medewerkers van het AlphaTauri-team in het nabijgelegen Faenza moeten worden ondersteund", zei Forumle 1-CEO Stefano Domenicali in het Italiaanse dagblad "Corriere della Sera".

Afgelast

Op woensdag werd de onvermijdelijke beslissing genomen om de Grand Prix te annuleren. Op Twitter zei Formule 1 het volgende. "De F1-wereld is met haar gedachten bij de mensen en communities die zijn getroffen door het extreme weer in de regio Emilia Romagna. We willen alle hulpdiensten een hart onder de riem steken, die er alles aan doen om mensen in nood te helpen."
Na gesprekken tussen Formule 1, de voorzitter van de FIA, de autoriteiten, minister en burgemeester is besloten om de Grand Prix van aankomend weekend niet door te laten gaan. Deze keuze is gemaakt omdat het onmogelijk is om dit evenement veilig te organiseren voor al onze fans, de teams en al het personeel op het circuit.
"Dit is de juiste en verantwoordelijke keuze gezien de situatie waarin de regio zich momenteel bevindt. Het zou niet juist zijn om nog meer druk uit te oefenen op autoriteiten en hulpdiensten in deze moeilijke tijden."

WAAR VOLG JE HET SPORTNIEUWS?

Al het laatste sportnieuws van voetbal tot veldrijden en van snooker tot biatlon volg je hier bij Eurosport.
Meer dan 3 miljoen sportfans gebruiken inmiddels de app!
Blijf op de hoogte van het laatste nieuws, resultaten en live sport
Download
Deel dit artikel
Advertentie
Advertentie