Populaire Sporten
Alle Sporten
Toon alles

F1 | Verstappen sneert naar Perez - “Ik win in mijn eentje ook wel de constructeurstitel”

Yannick Wezenbeek

Gepubliceerd 09/07/2023 om 11:02 GMT+2

Gras is groen, de paus is katholiek en Max Verstappen staat op pole-position. De Nederlander is ongenaakbaar en pakte zijn vijfde pole op rij. Daartegenover staan de matige prestaties van zijn teamgenoot Sergio Perez. De Mexicaan kwam voor de vijfde keer op rij niet in om Q3 te bereiken. Daar had Verstappen een duidelijke mening over.

Sergio Perez i Max Verstappen

Foto: Eurosport

Want het contrast is natuurlijk erg groot. In bijna dezelfde auto krijgt Perez het niet voor elkaar de andere teams op een hoop te rijden. Zoals Verstappen dat al heel het seizoen doet. “Met onze auto moet je ook in Q3 komen”, zei Verstappen na de kwalificatie tegen de Nederlandse media.
Dat Perez voorin niet meedoet is voor Red Bull vooral vervelend gezien de constructeurstitel. Maar daar maakt de Nederlander zich geen zorgen over. “In mijn eentje win ik ook wel de constructeurstitel.” En wie naar de cijfers kijkt ziet dat het nog klopt ook. Verstappen pakte in zijn eentje 229 punten. De nummer twee in de constructeurstand, Mercedes kwam niet verder dan 178 punten.

Ricciardo

De druk op Perez wordt door zijn slechte prestaties groter. Zeker gezien het feit dat Red Bull Daniel Ricciardo heeft als reservecoureur. Over zijn oude teammaat is Verstappen tevreden. “Hij doet zijn werk goed in de simulator. Maar dat is geen verrassing. Hij heeft veel ervaring en talent verlies je niet.”
“Hij voelt zich thuis bij ons team”, vervolgt de Nederlander zijn verhaal. “Hij luistert goed met ons mee en ik kan hem altijd iets vragen om te testen. Of hij het zitje van Perez over moet nemen? Dat is niet aan mij”

WAAR VOLG JE HET SPORTNIEUWS?

Al het laatste sportnieuws van voetbal tot veldrijden en van snooker tot biatlon volg je hier bij Eurosport.
Meer dan 3 miljoen sportfans gebruiken inmiddels de app!
Blijf op de hoogte van het laatste nieuws, resultaten en live sport
Download
Gerelateerde onderwerpen
Deel dit artikel
Advertentie
Advertentie