Populaire Sporten
Alle Sporten
Toon alles

F1 | Hamilton ziet enorme uitdaging na teleurstellende zondag - "Hebben nog veel werk voor de boeg"

Maurits ten Kate

Geupdate 24/07/2023 om 22:11 GMT+2

Ook op de Hungaroring in Boedapest was er wederom geen kruid gewassen tegen Max Verstappen en Red Bull. De Rode Stieren behaalden hun twaalfde Grand Prix-zege op rij en braken daarmee het record van elf overwinningen op rij. Lewis Hamilton en Mercedes hadden vanaf pole-position een teleurstellende zondag en vragen zich af hoe ze de Formule 1 weer spannend kunnen maken.

Lewis Hamilton in Budapest

Foto: Getty Images

Het contrast van de zevenvoudig wereldkampioen tussen zaterdag en zondag was enorm en na afloop van de race was Hamilton vooral ontevreden over zijn bolide. "Ik had veel onderstuur en problemen met balans in bochten. Het ontbrak ons ​​over het algemeen aan snelheid. We hebben nog veel werk voor de boeg."
Hamilton verliet Boedapest dus met een flinke kater en de boodschap die hij zijn fans gaf voor de volgende race in Spa Franchorchamps van aanstaande zondag liep niet over van positiviteit.
"Ze zijn gewoon zo snel", zei Hamilton over Red Bull. "We zullen er natuurlijk alles aan doen om dat te veranderen, maar voorlopig wordt dat heel lastig", aldus Hamilton. Natuurlijk blijft Mercedes de W14 doorontwikkelen, maar door de budget cap zijn de mogelijkheden daarvoor beperkt. Het enorme gat tussen Red Bull, Mercedes en de andere teams lijkt dit seizoen daarom niet gedicht te kunnen gaan worden.

Toto Wolff

Ook teambaas Toto Wolff was verbitterd dat Mercedes er niet in slaagde om een ​​tenminste een plek op het podium in de wacht te slepen. "Nu moeten we alles analyseren en kijken wat we hadden kunnen doen."
Dat zijn team niet echt in de buurt van Red Bull kan komen, ondanks alle inspanningen, stoort Wolff enorm. "We zijn hier niet om te vechten voor de tweede plaats. Het doel is om als beste uit de bus te komen", aldus de Oostenrijker.
Aanstaande zondag staat er weer een race op het programma. Op Spa-Franchorchamps, het langste circuit van de agenda, gaan Max Verstappen en Red Bull voor hun dertiende zege op rij. De race in België is de laatste race voor de zomerstop, die tot begin september duurt. De Grand Prix van Zandvoort luidt het tweede deel van het F1-seizoen in.

WAAR VOLG JE HET SPORTNIEUWS?

Al het laatste sportnieuws van voetbal tot veldrijden en van snooker tot biatlon volg je hier bij Eurosport.
Meer dan 3 miljoen sportfans gebruiken inmiddels de app!
Blijf op de hoogte van het laatste nieuws, resultaten en live sport
Download
Gerelateerde onderwerpen
Deel dit artikel
Advertentie
Advertentie