Populaire Sporten
Alle Sporten
Toon alles

F1 | Verstappen zet na sublieme kwalificatie ook knappe prestatie neer in regenrace Monaco

Kevin van Nunen

Gepubliceerd 28/05/2023 om 16:53 GMT+2

Max Verstappen heeft zich dit weekend van zijn allerbeste kant laten zien tijdens de Grand Prix van Monaco. De Red Bull-coureur trainde poleposition op een manier waar nog lang over wordt nagepraat en ook in de race was hij subliem. Niet of niemand kon iets inbrengen tegen Verstappen, die zich ook niet van de wijs liet brengen toen het begon te regenen.

Max Verstappen

Foto: Getty Images

Een blik op het podium – Verstappen, Alonso, Ocon – doet wellicht vermoeden dat de Grand Prix van Monaco zoals wel vaker een optocht was van het saaiste soort, maar dat doet deze race echt tekort. Dit heeft alles te maken met de regen in het tweede deel van de race, waardoor het een echte overlevingstocht werd.
Verstappen raakte in Poitiers zelfs eventjes de vangrail toen hij tijdens de hevigste regen een snelle en veilige route probeerde te vinden door de straten van Monte Carlo. Ook tegen het einde van de race zoende hij nog een keer de vangrail. Gelukkig voor Verstappen leverden deze risicogevalletjes geen schade op.

Oppermachtige overwinning

Zo kon het gebeuren dat Verstappen afstevende op een oppermachtige overwinning, met een halve minuut voorsprong. De Nederlander liet Fernando Alonso achter zich bij de start en opende snel een marge ten opzichte van de bolide van Aston Martin. Die marge kon Verstappen maar al te goed gebruiken toen het eerst begon te druppelen en daarna zelfs sprake was van een serieuze regenbui.
Het werd voor het complete veld plotseling glibberen en glijden, maar wonder boven wonder bleef het bij een verbogen voorvleugel hier en daar, want van serieuze crashes was geen sprake, laat staan dat de safetycar de race moest neutraliseren.
Een oppermachtige Verstappen vierde zijn vierde overwinning van het seizoen en neemt in de strijd om het WK serieus afstand van teamgenoot Sergio Perez. De Mexicaan crashte tijdens de kwalificatie, moest achteraan starten en slaagde er zowel op een droge als natte baan niet in om naar voren te rijden.
De voorsprong van Verstappen bedraagt nu 39 punten, terwijl nummer twee Alonso op een nog grotere achterstand staat. Esteban Ocon leverde in Monaco een uitstekende prestatie door onder de zware omstandigheden naar plek drie te rijden en Alpine een podiumplek te bezorgen.

Vernieuwde Mercedes

Lewis Hamilton en George Russell finishten als vierde en vijfde in hun vernieuwde Mercedes, gevolgd door Charles Leclerc op de zesde plaats. Het zat de Monegask tijdens zijn thuisrace opnieuw niet mee, al finishte hij tenminste nog wel voor Pierre Gasly en Ferrari-teamgenoot Carlos Sainz, die een mindere race afwerkte.
Lando Norris en Oscar Piastri kaapten namens McLaren de laatste punten weg, waardoor Nyck de Vries op P12 achterbleef met lege handen. De volgende Grand Prix is volgende week alweer, als op 4 juni het circuit van Barcelona wordt vereerd met een bezoek.

WAAR VOLG JE HET SPORTNIEUWS?

Al het laatste sportnieuws van voetbal tot veldrijden en van snooker tot biatlon volg je hier bij Eurosport.
Meer dan 3 miljoen sportfans gebruiken inmiddels de app!
Blijf op de hoogte van het laatste nieuws, resultaten en live sport
Download
Gerelateerde onderwerpen
Deel dit artikel
Advertentie
Advertentie